Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Mistrovství Evropy v naturální kulturistice Itálie 2010

Skvěle načasovanou formu potvrdil na Mistrovství Evropy v naturální kulturistice INBA, které se konalo v italském Miláně, závodník bystřického klubu TJ Zekon Jindřich Nesrsta. V silně obsazené kategorii muži do 180 cm obsadil při své mezinárodní premiéře 4. místo. Evropskému úspěchu předcházela nominace na Mezinárodním mistrovství České republiky v Českých Budějovicích, kde Nesrsta obsadil 1. místo v rámci ČR a mezinárodní závody ve slovenské Senici, kde se ziskem stříbrné medaile stal nejlepším českým závodníkem ve své kategorii.


Jak probíhá trénink a samotná soutěž? Příprava začíná půl roku před závody jednofázovým tréninkem 5 dní v týdnu, 3 měsíce před soutěží se přechází na dvoufázový trénink, 6 dní v týdnu. Po celou dobu přípravy si závodník hlídá jídelníček a hlavně hmotnost. V naturální kulturistice je v jednotlivých výškových kategoriích omezena maximální hmotnost závodníka, konkrétně pro kategorii do 180 cm je to limit 7 kg nad výšku přesahující 1 metr. (tzn. maximálně 87 kg). Samotná soutěž začíná porovnáním svalového rozvoje a symetrie jednotlivých závodníků. Nejlepších šest postupuje do finále, kde předvedou volnou sestavu v trvání 1 minuty. Body do celkového hodnocení rozděluje pětičlenná porota.


 Pro Jindřicha Nesrstu je letošní 4. místo z ME a 1. místo z MČR v naturální kulturistice největším sportovním úspěchem. Bystřický závodník, který letos oslavil 35 roků, začínal se silovým trojbojem v 19 letech, naturální kulturistice se věnuje od roku 2008. Tento úspěch by nebyl možný bez podpory celé rodiny, především manželky Ivany, a samozřejmě zázemí a podpory klubu TJ Zekon.

Zdroj TJ Zekon



Design By Macik