Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Zahradní slavnost s prohlídkou

Tradiční zahradní slavnost plnou podzimních dobrot a barev, tentokrát spojenou s prohlídkou interiéru nově opravené školky, připravily pro zástupce města, rodiče i děti pracovnice Mateřské školy Bělidla. „Chtěly bychom poděkovat městu za vstřícné jednání a operativní řešení problémů, které při rekonstrukci vznikaly,“ uvedla ředitelka Marcela Hlobilová, „rozhodně platí to, že když začnete s opravami starého domu, objevují se stále nové a nové potíže.“ Do nutných oprav interiéru se mateřská škola snažila vložit také finanční prostředky z vlastních zdrojů, a přestože je nyní školní rozpočet hodně vyčerpaný, všichni se shodují na tom, že bylo rozumné prostředky investovat. Důležitá byla zejména generální rekonstrukce tří kuchyněk, v nichž se dohotovuje jídlo pro děti, a propojení všech pater novým jídelním výtahem. Kuchyňky byly po letech už v havarijním stavu a do horního patra starý výtah nedosáhl. Kuchařky musely například nádoby s horkou polévkou vynášet ručně po chodech. Pracovnice školky si velice cení také výměny starých poměrně nebezpečných prosklených příček v interiéru za sádrokartonové. Příčky v horním patře byly odstraněny úplně a rozšířil se tak prostor pro hraní i odpočinek. Velmi účelné jsou nové kvalitní obklady radiátorů v celé budově a opraveny byly i toalety pro dospělé v přízemí. Prostředky na nové koberce ve dvou třídách a šatní skříňky ve třídě Žabiček získala školka z daru věnovaného laskavým sponzorem, který si, jako vždy, přál zůstat v anonymitě. Díky sponzorskému daru přibyly na školní zahradě také lavičky a stoly, hrazda, průlezka a nový zahradní domek.


V rámci oprav a zateplení fasády, o nichž jsme podrobně psali v minulém čísle Zpravodaje, byly nově vydlážděny a novým zábradlím opatřeny i obě boční terasy školní budovy tvořící vlastně stropy přízemních tříd. Terasy však školka využívá podle slov paní ředitelky jen málo, ideálem do budoucna by bylo jejich nadstřešení.
Jak uvedla paní ředitelka Marcela Hlobilová, dětem se nová barevná školka na Bělidlech moc líbí, dospělí si na živé barvy fasády chvíli zvykali. Když ale prozáří školní herny dopolední sluníčko a odrazí se od sytě žlutého lemování nových oken, je prý všem lidem ve školce hned veseleji. Dílo se podařilo.
            msch



Design By Macik