Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Velká fotosoutěž Zpravodaje byla jen malá

Od poloviny dubna letošního roku do půle července lákala redakce Zpravodaje místní amatérské fotografy k účasti ve velké fotosoutěži a ke společné tvorbě kalendáře města Bystřice pod Hostýnem. Soutěže se zúčastnilo patnáct fotografů, kteří zaslali celkem 248 fotografií. Nabídli snímky různé úrovně – od technicky i kompozičně dokonalých až po začátečnické, tvořené ovšem se stejnou mírou nadšení. Někteří měli k dispozici lepší fotoaparát, jiní běžný turistický kompakt, ale přesvědčili jsme se, že na ceně fotopřístroje, co se nápadů a kreativity týká, mnohdy nezáleží. Autoři snímků předvedli svůj originální a nápaditý přístup k tématu, osobité vidění věcí, někteří zas předložili snímky spíše běžně dokumentární. V několika případech dobrý nápad utrpěl horším technickým provedením.


Přestože porota složená z členů redakční rady a posílená hlasem profesionální fotografky Karly Tlusťákové jistě měla z čeho vybírat, pro naplnění celého kalendáře bylo těch nejlepších snímků přece jen málo. Proto jsme i vzhledem k letošní bledé finanční situaci, ač neradi, prozatím ustoupili od kalendáře a přistoupili k jiné variantě vyhodnocení soutěže. Všechny fotografy, jejichž snímky prošly do užšího výběru, bychom rádi představili bystřické veřejnosti na výstavě, která bude instalována ve vestibulu radnice v týdnu od 25. 10. 2010. Vítězné a další zdařilé snímky postupně publikujeme na obálce Zpravodaje.

 

A teď už vyhodnocení Velké fotosoutěže Zpravodaje pro rok 2010.
Soutěžní fotografie zaslali: Tomáš Horák, Pavel Hlaváček, Irena Hudcová, Hana Karasová, Jan Koščak, Marie Kubešová, Hedvika Labišová, Pavel Neradil, Jana Polášková, Josef Rapčan, Lukáš Rapčan, Libuše Svačinová, Karel Světlík, Jan Študent, Tomáš Valda. Všem patří náš obdiv a poděkování.

Hodnocení fotografky Karly Tlusťákové:

1. místo – Lukáš Rapčan – Slavkovská louka – podzimní inverze
2. místo – Tomáš Horák – Návrat ze sáňkování
3. místo – Irena Hudcová – Tajemný les
Dále oceněni: Marie Kubešová za krajiny a Tomáš Valda za noční snímky města.

A jak hodnotili soutěžní snímky členové redakční rady Zpravodaje?

Nejčastěji se ve výběru objevovaly práce Lukáše Rapčana – Cesta se srncem, Panorama s kládami, Slavkovská louka, Slavkovská louka – podzimní inverze, Rybaření v oboře u Sovadiny. Velmi se líbily i fotografie Ireny Hudcové, zejména Tajemný les, Silueta stromu v zapadajícím slunci, Ze Zábřehu na Javorník, práce Tomáše Horáka – večerní fotografie ze sáňkování. Dále porotu zaujaly snímky Tomáše Valdy (Hostýn z Bedliny), Hedviky Labišové (Bílý Hostýn 3), Marie Kubešové (Zimní panorama Hostýna, Sněžení na křížové cestě), Hany Karasové (Rybník v Zahájeném), Libuše Svačinové (Loudonská kaple), Josefa Rapčana (Podzim na náměstí).

Všem účastníkům soutěže ještě jednou děkujeme a zveme je na výstavu. Žádný ze zaslaných snímků se neztratí. V archivu Zpravodaje budou čekat na svou příležitost. Oceněné fotografie si prohlédněte na obálce. Ty první už dnes.
            msch



Design By Macik