Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny_1

Beletrie

Balabán, J.: Zeptej se táty. Balabánův poslední, až mrazivý román je co nejupřímnější výpovědí o životě in extremis. Kniha byla nominována na Magnesia Litera 2011
Březinová, A.: Rytířka z Voračova. Milostný román z 15. století, jehož děj se odehrává v rušných dobách vlády krále Jiřího z Poděbrad.
Krylov, I. A.: Prase a jiné bajky. Reprezentativní výbor bajek klasika ruské literatury 19. století. Třetinu z něj tvoří bajky dosud do češtiny nepřeložené.
Toews, M.: Potrhlí Troutmanovi. Bláznivá a zároveň dojemná kniha, naplněná až po okraj neopakovatelným humorem, o jedné rozvrácené rodině.
William a Kate. Kniha, s velkým množstvím fotografií,  podrobně líčí společnou cestu britského prince Williama a Kate Middletonové od seznámení až po zasnoubení.

Naučná literatura

150 let ohýbaní dřeva. Bystřice pod Hostýnem 1861-2011. Tato kniha je o místě, kterému Michael Thonet založením továrny na ohýbaný nábytek v roce 1861 předurčil osud na dalších 150 let.
Barev, I.: Bílá magie. Kouzla pro každý den. Uznávaná čarodějka bílé magie vás naučí rychlá kouzla, která vám pomohou při řešení problémů.
Steiner, R.: Theosofie. První pokus v dějinách lidstva o objasnění nadsmyslového poznání světa a určení člověka vědomě plně uchopitelnými myšlenkami.
Šnajdrová, M.: Památné stromy Zlínského kraje. V publikaci jsou pospolu zveřejněny všechny vyhlášené památné stromy našeho kraje.
Valtrová, M.: Divadlo s rodokmenem. Kniha je pohledem do zákulisí Divadla Na Jezerce, jehož existenci a tvorbu osvětluje řadou rozhovorů.

Knihy pro děti


Dean, S.: Jak se kreslí manga. Jednoduchý úvod do jednoho z nejpopulárnějších výtvarných stylů současnosti.
Němcová, M.: Škola jízdy na kole. Příručka, s řadou názorných obrázků, seznamuje všechny malé i velké cyklisty s jízdním kolem, jeho údržbou, základní opravou, výukou i taktikou jízdy.
Válková, V.: Dobrodružné výpravy do minulosti. Karel IV. Vstupte s Bárou pomocí kouzelného atlasu do středověku. Dostanete se na královský hrad a zažijete nečekaná setkání a dobrodružství.
Sutcliff, R.: Orel deváté legie. Příběh o Markově dobrodružné cestě na neznámý sever Británie, kam ho zavede úkol tak nebezpečný, že nikdo nepočítá s mladíkovým návratem.
Svěrák, Z.: Pan Buřtík a pan Špejlička. Rozpustilá knížka o dvou nevšedních kamarádech vykouzlí úsměv ve tváři nejen u dětí, ale i u dospělých.
malých zvířátkách.  o malých zvířátkách. zvířátkách.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz 
 JaRo   



Design By Macik