Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Hasiči trénovali první pomoc

Členové jednotky SDH v Bystřici pod Hostýnem se musí v rámci své pravidelné odborné přípravy zúčastňovat různých povinných školení. K odborné přípravě patří mimo jiné i školení základů první pomoci, které proběhlo v sobotu 21. května 2011 na hasičské zbrojnici v Bystřici pod Hostýnem. Na toto školení dorazili i členové jednotky z Rychlova, kteří byli také pozváni. 


Členové obou jednotek se nejprve seznámili s povinnou výbavou autolékárniček a pak společně probrali výbavu a použití lékárničky, kterou vlastní naše jednotka. Další částí školení byla resuscitace dospělého i novorozence. Členové jednotek si mohli vyzkoušet, jaké to je jednu minutu provádět nepřetržitě nepřímou masáž srdce. Většina se shodla na tom, že se jedná téměř o sportovní výkon.


V poslední části školení jsme probírali různé modelové situace ze života, které se skutečně v praxi staly, a my jsme museli provést ošetření těchto zranění. Byli vybráni figuranti, kteří byli zkušenou maskérkou namaskováni tak, že to vypadalo jako skutečná zranění. Všechna zranění jsme však nestihli ošetřit, jelikož nám práci přerušila siréna a naše jednotka byla povolána krajským operačním střediskem k požáru. Po návratu na základnu jsme zbylé modelové situace probrali už jen slovně. Takováto situace se u jednotky může přihodit. Pracovnice ČČK nám po návratu sdělily, že alespoň viděly, jak to probíhá u jednotky, když zazní siréna. Členkám ČČK v Kroměříži patří velké poděkování za to, jak tohle perfektní školení připravily.


 Petr Symerský
velitel JSDH Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik