Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Regiontour ve znamení poutních stezek

Město Bystřice pod Hostýnem se letos prezentovalo na Mezinárodním veletrhu turistických možností v regionech Regiontour 2012, který se již tradičně konal na brněnském výstavišti. Region Kroměřížsko byl součástí expozice Východní Morava a dominantou naší strany výstavního prostoru byla velkoplošná fotografie Baziliky Nanebevzetí P. Marie na Sv. Hostýně. Hlavním tématem veletrhu byla letos církevní turistika, a to je právě oblast, v níž má Podhostýnský region hlavní slovo. Podsvícená fotografie Hostýna se setkala s velkým zájmem veřejnosti a byla skvělou propagací letošního jubilejního roku oslav 100 let korunovace sochy P. Marie.


Shodou šťastných okolností v prestižní soutěži o nejlepší turistický produkt veletrhu zvítězily v celostátní konkurenci právě „Poutní stezky východní Moravy“. Produkt připravila Centrála cestovníbo ruchu Východní Moravy a zahrnuje především poutní stezku mezi Sv. Hostýnem a Velehradem. Poznávání může být spojeno s pěším nebo cyklistickým putováním po stezce, která spojuje nejvýznamnější poutní místa na Moravě, s odpočinkem a regenerací sil v lázeňských místech a s gastronomickou turistikou.


Vedení města zastoupené starostou Zdeňkem Pánkem a místostarosty Vladislavou Bělíkovou a Antonínem Pařízkem si prohlédlo nejen naši expozici, ale setkali se také s honorárním konzulem ČR v Udine a dlouholetým propagátorem partnerství našeho města se seveoitalským San Giovanni Al Natisone dr. Paolem Petiziolem a dalšími představiteli regionu Udine. Debata o dalších možnostech spolupráce snad bude mít pokračování v účasti italských nábytkářů na velké výstavě židlí v bystřickém zámku v létě letošního roku.
-jan-



Design By Macik