Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Cyklisté vítáni

Nové zelené logo s usmívajícím se bicyklem a novou certifikaci s názvem „Cyklisté vítáni“ získalo bystřické informační centrum. „Bystřice pod Hostýnem a Hostýnské vrchy jsou v sezoně oblíbeným cílem zdatnějších cykloturistů. Půjčovna kol funguje  při IC už čtvrtým rokem, proto jsme se zapojili do projektu, který vychází  cykloturistům maximálně vstříc. Realizuje ho brněnská Nadace Partnerství,“ říká vedoucí odboru vnějších vztahů bystřické radnice Ing. Vendula Perůtková.

Každé zařízení nesoucí značku „Cyklisté vítáni“ musí splňovat předepsaná  kritéria, jejichž plnění ověřují pracovníci Nadace Partnerství při osobní návštěvě. Bystřické městské informační centrum od června 2013 nabídne cykloturistům nově možnost uschovat kola, poskytne základní náhradní díly a nářadí pro jednoduché opravy kol, možnost mytí kol, lékárničku pro ošetření drobných poranění. Nadále bude podávat podrobné informace o zajímavých cyklotrasách, ubytování v zařízeních s rozšířenými službami pro cyklisty, kontakty na turisticky zajímavá místa v regionu, nabídne mapy, doporučí jednodenní výlety na kole po okolí Bystřice pod Hostýnem. Městské informační centrum zajistí pro cyklisty na přání třeba  i předpověď počasí pro nejbližší dny.

Účast v tomto projektu stojí bystřické městské informační centrum 2.400 Kč ročně. Znamená však nejen zařazení do sítě certifikovaných míst v celé republice, ale i intenzivní propagaci města na internetových stránkách či v tiskovinách věnovaných cykloturistice. Informace o Bystřici pod Hostýnem budou pravidelně k dispozici na  stránkách cykloatlas.cz, turistika.cz, cykloturistika.cz, cyklotoulky.cz nebo v  cyklomapách a průvodcích vydavatelství SHOCart, cykloatlasech a cyklomapách vydavatelství Žaket, v katalogu certifikovaných míst zapojených do projektu „Cyklisté vítáni“. Tipy na výlety po Bystřici a okolí najdete v časopisech Cykloturistika, VELO nebo Peloton.

msch



Design By Macik