Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Sokolka CUP 2013

V sobotu 4. května 2013 uspořádali bystřičtí sokolové již 3. ročník Otevřeného župního přeboru Sokolské župy Hanácké ve volejbale smíšených družstev. Na třech kurtech postavených na zrekonstruovaném hřišti u sokolovny se o celkové vítězství v turnaji utkalo devět týmů, z nichž čtyři byly sestaveny z bystřických volejbalových nadšenců (a nadšenkyň – vždyť šlo o turnaj „smíšený“, kdy v šestičlenných družstvech musí hrát vždy alespoň dvě ženy), pět pak přijelo z blízkého či vzdálenějšího okolí. Tři sokolská družstva mezi sebou v rámci turnaje navíc bojovala i o titul župního přeborníka a postup do oblastního kola přeboru České obce sokolské.


Byť zamračená obloha, chladné počasí a po nočním dešti kluzké hřiště vedly ráno mnohé účastníky k předkládání návrhů na přeložení turnaje do tělocvičny na Sušile, pořadatelé odolali a podle hesla „Sokolové jsou odolní na těle i na duchu“ rozhodli vyzvat přírodu na souboj. A dobře udělali. Během dopoledne se vyčasilo, po obědě se hráči i hráčky začali shánět po opalovacích krémech a podvečerní závěrečné zápasy už se hrály v téměř prázdninové atmosféře. Navíc, klobásky pro hráče i početné diváky by šly v tělocvičně sotva připravit tak chutně jako venku na grilu a i pivo pod širým nebem chutná tak nějak lépe.


Po sportovní stránce turnaj přinesl kvalitní a vyrovnané souboje, o čemž nejlépe vypovídá skutečnost, že žádný z týmů jím neprošel bez porážky. Ve finále se nakonec utkala družstva z Nového Jičína (startující pod názvem „Parchanti“) a ze Všetul. Ve velmi pěkném a dramatickém zápase si nakonec celkové prvenství vybojovali Parchanti. V souboji o třetí místo pak bystřičtí mladí volejbalisté hrající pod názvem „Hovězí plecko“ porazili Sokol Přílepy. Ani celek z Přílep však nezůstal bez ocenění – v turnaji skončil nejlepší mezi sokolskými družstvy a získal tak titul přeborníka Sokolské župy Hanácké.
Pořádající bystřičtí sokolové tentokrát boje o přední příčky sledovali z uctivé vzdálenosti. Avšak oč méně chvály se jim dostalo za jejich výkony na hřišti, o to více jí od všech účastníků i diváků slyšeli za perfektní organizaci turnaje a jeho příjemnou atmosféru. 
                                              Martin Olša   



Design By Macik