Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Půlrok činnosti SOS Kajuta v Bystřici pod Hostýnem

Půl roku už působí v Bystřici pod Hostýnem nízkoprahové centrum pro děti a mládež SOS Kajuta, provozované SOS Dětskou vesničkou Chvalčov. Ke stálým aktivitám, které SOS Kajuta poskytuje, patří zejména doučování dětí ze sociálně slabších rodin a jejich příprava do školy.  Zájem a potřeba je zejména v oblasti matematiky a českého jazyka, které dělají dětem největší potíže.


V průběhu podzimních prázdnin uspořádala SOS Kajuta pro děti výlet na hrad do Starého Jičína. Závěr měsíce října přinesl slunečné počasí, a tak jsme si mohli vychutnat pěkný výhled do okolí z hradeb a zahrát zábavné hry v přírodě. Následně jsme se vydali i do Nového Jičína, kde jsme si prohlédli historické náměstí s podloubím, přilehlé uličky a také muzeum kloboučnictví. Zde si děti mohly vyzkoušet 300 nejrůznějších čepic, klobouků, beranic a dalších pokrývek hlavy. Díky Kajutě mohly děti poznat další místa naší vlasti a také se dozvědět spoustu zajímavých informací.


Cestu do SOS Kajuty v Bystřici pod Hostýnem si našlo za uplynulých šest měsíců již přes 90 klientů. Děti a mládež od 6 do 18 let mohou do klubovny, která se nachází na Přerovské ulici 1634 v I. poschodí, přijít každý pracovní den od 13 do 18 hodin.


Na  prosinec připravujeme pro děti v klubovně vánoční nadílku a promítání vánočních filmů a pohádek. Nadále bude pokračovat  doučování  či sportovní hry v tělocvičně, které se konají 1x týdně. Klienti mají stále možnost využít individuálních schůzek s pracovníkem SOS Kajuty a svěřit se svými problémy a poradit se. Všechny služby jsou zadarmo a anonymní.


Provoz SOS Kajuty je financován s podporou Zlínského kraje a města Bystřice pod Hostýnem.
Mgr. Radim Kejík



Design By Macik