Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Editorial

Vážení spoluobčané,

dovolte mi, abych vám v tomto klidném adventním čase poděkoval za důvěru, kterou jsem od vás dostal v posledních komunálních volbách. Díky vašim hlasům a podpoře koaličních partnerů jsem byl znovu zvolen starostou města. Velmi si vaší dlouhodobé přízně vážím a budu se snažit vaši důvěru nezklamat. Ve funkcích místostarostů jsou dva noví kolegové, ovšem s mnohaletými zkušenostmi ze zastupitelstva či městského úřadu. Osvědčení a zkušení lidé na nových postech jistě přinesou novou energii a nové nápady. Těším se na ně, stejně jako na vás, na vaši podporu i připomínky. Přeji všem novým i znovu zvoleným zastupitelům, aby svou práci pro občany vnímali jako službu veřejnosti a aby je tato práce těšila.
Adventní čas je jako stvořený pro rekapitulaci uplynulého roku. Pro mě osobně to byl jeden z nejnáročnějších roků v životě. Dosáhli jsme mnohého, ale jeden velký problém stále zůstává nevyřešen. Podhoran. Rozdělené postoje občanů dělají ten kámen, který v zastupitelstvu již několik let tlačíme před sebou, ještě těžším. Stojí v cestě dalšímu rozvoji města, dalším investicím v centru, zlepšení bezpečnostní situace i celkové nálady ve městě. Musíme ho odvalit, abychom mohli jít dál. Snad se nám to konečně podaří už v příštím roce. Přehled investic za poslední volební období, který jste si mohli přečíst na stránkách zářijového Zpravodaje, zaskočil svým rozsahem i nás. Ukázal, že je zapotřebí nejen řešit problémy a potíže, ale že je důležité se občas také radovat z toho, co se nám již povedlo. Nebylo toho málo. Doufám, že za čtyři roky budeme moci rekapitulovat svou práci stejně radostně.


Vy, čtenáři Zpravodaje, máte vždy aktuální informace a fotografie k dispozici a můžete si listovat i ročníky zpátky proti proudu času. Srdečně vám přeji, aby to i do budoucna bylo čtení co nejpříjemnější. Přeji vám všem šťastné a veselé Vánoce a do nového roku hodně zdraví, štěstí a pohody. Ať nám ta slavnostní nálada, upřímná přání všeho dobrého i novoroční odhodlání ke změnám vydrží co nejdéle, nejlépe po celý rok.
Krásné Vánoce vám všem!

Zdeněk Pánek
starosta města



Design By Macik