Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

„Bouřka v říjnu třebas malá, sotva na to zima stálá.“ V říjnu dochází k celkovému poklesu teplot, ke zvětšování oblačnosti, ranní a večerní mlhy jsou častější a delší, začínají mrazíky. Je vcelku pochopitelné, že chladnější období při podzimním počasí se nejlépe tráví v teplé místnosti. A třeba právě s knihou. Nabízíme vám pro tyto dny výběr z našich nejnovějších.

Beletrie
Apitz, B.: Nahý mezi vlky. Pohnutý příběh tříletého chlapce, jehož v nelidských podmínkách koncentračního tábora Buchenwald zachrání vězňové.
Fey, D.: Deník bulimičky. Děsivě upřímný tragikomický příběh, v němž zvítězila životní odvaha.
Křivánek, J.: Ozvěny zelených revírů. Lovecké příběhy, které vám umožní pohled nejen do malebné přírody a života zvěře, ale také do života a osudů lovců.
Lagercrantz, D.: Dívka v pavoučí síti. Trilogie Milénium Stiega Larssona si doslova vynutila volné pokračování, kterého se ujal úspěšný švédský spisovatel.
Maternová, J.: Kotrmelce. Nedostatek lásky, příliš mnoho lásky, jen ne nikdy akorát. On a ona vyprávějí jeden společný příběh, který se mohl stát.
May, P.: Čtvrtá oběť. Druhý případ detektiva Li Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbelové.
Přádová, H.: Labyrint viny. Tato kniha vás zavede do studia psychosomaterapeutky Karolíny, kam přichází zcela zoufalá Anička – podle lékařů umírá na karcinom prsu a už jí není pomoci…
Sittenfeld, C.: Sestry. Psychologická sonda do vztahu dvou sester nepostrádá spád, vtip a ironii, o překvapivé zvraty není nouze.

Naučná literatura
Frej, D.: Zánět skrytý zabiják. V knize se dozvíte, co znamená zánět a jak zjistíte, zda ho v těle máte, jak se ho zbavit i jak do svého života zařadit ozdravný protizánětlivý program.
Kuna, M.: Archeologický atlas Čech. Průvodce po 105 archeologických lokalitách na území Čech vybraných jako typické ukázky základních forem archeologických památek.
Lada, J.: Humory. První ucelené vydání Ladových kreslených vtipů z týdeníku Humoristické listy z let 1911–1916.
Navara, L.: Na útěku. Strhující vyprávění o českém hrdinovi, válečném letci RAF, jehož příběh inspiroval britské filmaře k natočení filmu Srdce v zajetí.
Strunecká, A.: Stop cukrovce. Autorka bestsellerů o době jedové v této publikaci nabízí způsoby a prostředky včasné a účinné prevence diabetu.
Toman, I.: Posedlost úspěchem. Nová kniha českého autora nás navede k porozumění faktu, co vlastně znamená „mít úspěch“. Právě to je první krok úspěchu samotnému.
Vaníček, V.: Svatý Václav. Přední český historik představuje Václava jako charismatickou osobnost a silného panovníka s cílevědomou západoevropskou orientací.

Knihy pro děti
501 doprava. Velká pátračka pro bystré děti. Kniha zaujme a zabaví všechny neposedné kluky a holčičky, kteří mají rádi vše, co se pohybuje.
Binar, I.: Kráva a dědeček. Drobný příběh v obrázkové knížce malého formátu pro rodiče i děti se hodí ke společnému čtení.
Daynes, K.: Jak to funguje v přírodě. V této knize s více než 100 odklápěcími okénky zjistíte, jak vzniká počasí, jaká jsou klimatická pásma na Zemi, jaký je koloběh vody a další zajímavosti.
Fučíková, R.: Pravěk a starověk Evropy. Obrazové putování seznamuje čtenáře s historií Evropy přehlednou, srozumitelnou, ale především čtivou formou.
Kepka, T.: O žirafě, která si chtěla koupit košili. Šest humorných moderních pohádek určených mladším dětem. Dvojjazyčné vydání vhodné jako podpora při výuce angličtiny na ZŠ.
Krolupperová, D.: Zločin na Starém Městě pražském. Dobrodružný detektivní román, odehrávající se za života významného českého malíře Jakuba Schikanedera nezachycuje jen složité pátrání, ale i život oblíbeného a uznávaného umělce.
Steklač, V.: Dobrodružství mořských vlků. Pět příběhů z oblíbeného kresleného seriálu časopisu Ohníček.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz.    

JaRo 



Design By Macik