Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Víkendové kino pro děti v Bystřici?

Máte děti nebo vnoučata a jezdíte s nimi do kina? Nebo byste jezdili rádi, ale je to pro vás z různých důvodů náročné? Okrašlovací a zábavní spolek jedná se zástupci města o možnosti víkendových projekcí pro rodiny s dětmi v místním kině. V červnu jsme si zjistili zájem o náš nápad formou dotazníků, které jsme přes žáky prvního stupně bystřických škol poslali jejich rodičům.  Zpět se nám vrátilo celkem 148 dotazníků (tedy nadprůměrných 40 % ze všech rozdaných dotazníků), přičemž 129 respondentů odpovědělo, že by do kina jednou nebo i vícekrát do roka s dětmi zavítali. Více než dvě třetiny z lidí, kteří nám dotazník poslali zpět (resp. zhruba jedna čtvrtina ze všech obeslaných), ostatně v minulém roce do kina s dětmi zajely (jednou i vícekrát), ačkoli to pro tyto rodiče bylo časově i finančně náročnější, než kdyby mohli navštívit filmové představení pro děti v Bystřici.

S tímto výsledkem jsme seznámili radu města a požádali o možnost prominutí pronájmu kinosálu, abychom mohli s víkendovými projekcemi začít (nákup promítacích práv a propagace budou v režii okrašlovacího spolku). Pokud rada města náš návrh schválí, chceme od listopadu začít s jednou projekcí měsíčně v sobotu nebo v neděli odpoledne. Ke každé projekci chceme vytvořit doprovodný program a z jednoho filmového promítání pro děti tak vytvořit příjemné odpoledne pro prarodiče, rodiče a děti z Bystřice a okolí. Návštěvníkům chceme také dát možnost vybrat si jeden z dalších filmů sami.


Po několika projekcích bychom chtěli vyhodnotit, jaký je reálný zájem o podobné aktivity. Pokud se do příprav chcete zapojit, napište nám na info@ozs.cz.
OZS



Design By Macik