Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Zákaz alkoholu i na Kamenci

Aktualizovaná obecně závazná vyhláška o zákazu požívání alkoholických nápojů na určených veřejných prostranstvích Bystřice pod Hostýnem byla vydána z rozhodnutí zastupitelstva města a platí od letošního října. Oproti vyhlášce z roku 2013 rozšiřuje oblast bez alkoholu o lokalitu Kamenec.


Cílem této obecně závazné vyhlášky je ochrana veřejného pořádku, zdraví a majetku a vyloučení nežádoucích aktivit fyzických osob, které jsou pod vlivem alkoholu.


Konzumace alkoholických nápojů je zakázána na Masarykově náměstí – v okolí kostela, zámku, radnice a ZŠ T. G. M., na Schwaigrově náměstí v parku a v okolí domu s pečovatelskou službou, v městském parku Zahájené, v prostorách autobusového i vlakového nádraží, v okolí ZŠ Bratrství a také na Kamenci v prostoru Salzkottenské promenády. Mapy konkrétních lokalit s přesným vymezením míst, v nichž platí zákaz požívání alkoholických nápojů na veřejném prostranství, jsou k dispozici na webu města v sekci Dokumenty a formuláře – Směrnice, vyhlášky a smlouvy – Vyhlášky a nařízení.


Zákaz požívání alkoholických nápojů se nevztahuje na restaurační zahrádky a předzahrádky, které jsou součástí restauračních zařízení, pokud je restaurace v provozu. Zákaz neplatí ani ve dnech 1. ledna a 31. prosince příslušného kalendářního roku a nevztahuje se na kulturní, sportovní a jiné společenské akce pořádané za dodržení za dodržení všech zákonných podmínek.

-red-



Design By Macik