Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Krátký film o Bystřici

Moderní pohyblivé obrázky zachycující krásy města, záběry nesoucí rychlou a koncentrovanou informaci – to Bystřici pod Hostýnem už dlouho chybělo. Prvním krokem na cestě, po níž by se chtěl městský odbor kultury a cestovního ruchu v tomto směru vydat, bylo na konci prázdnin natáčení se společností m-ARK Marketing a reklama.


„Objednali jsme si obrazový zážitkový turistický spot o Bystřici pod Hostýnem a jejím okolí, jehož cílem by bylo emocionálně zapůsobit na diváky a vzbudit u nich zájem o prezentovaná místa,“ říká Vendula Perůtková, vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu bystřické radnice. „Scénář jsme sestavili ve spolupráci s výrobcem spotu tak, aby zaujal široké spektrum potenciálních návštěvníků a poskytli pro některé záběry také vhodné statisty z vlastních řad.“ Natáčelo se na kolech pod rozhlednou Kelčský Javorník, u meteostanice Maruška, u hostýnské baziliky při západu slunce, na zámku a v jeho výstavních a koncertních prostorách, u kašny na Masarykově náměstí, v kostele sv. Jiljí, u fontány Duha. In-line bruslaři se projeli po městském parku Zahájené, plavčíci pózovali na koupališti, hosté se usmívali v kavárně u Růženky, kamera se prošla Salzkottenskou promenádou. Ve filmu se objeví také archivní záběry z folklorního festivalu Podhostýnské září, z hostýnských poutí, nebo i historické záběry z výroby ve firmě Thonet.


Ve třetině filmu bylo využito jedinečného leteckého snímání centra města a významných architektonických památek prostřednictvím speciálního dronu a full framové kamery Canon 5D MARK II. Spot má přibližně tři minuty, je doplněn hudbou a mluveným slovem v českém jazyce.


Za vytvoření a užívání tohoto díla (výhradní a neomezenou licenci) zaplatilo město 41.300 Kč, bez DPH. Film se objeví mimo jiné na nových internetových stránkách města, které právě vznikají.
msch



Design By Macik