Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Minigolfové zpravodajství

Bystřické minigolfistky přivezly z Portugalska bronz

V portugalské Vizele bylo ve dnech 24. až 27. srpna uspořádáno mistrovství Evropy dospělých v minigolfu v soutěžích jednotlivců a družstev. V dějišti kontinentálního šampionátu se sešlo 119 golfistů a golfistek z 15 zemí. Vizela je vzdálena asi 50 km severovýchodně od Porta, druhého největšího města Portugalska.
Ve čtyřčlenné reprezentační sestavě družstva ČR byly dvě hráčky 1. DGC Bystřice pod Hostýnem Alena Doleželová a Lucie Pavelková. Dalšími dvěma reprezentantkami ČR byly Jana Nakládalová a z MGC 90 Brno a Eva Molnárová z SK Tempo Praha. Reprezentační družstvo žen tedy startovalo ve stejné sestavě jako na loňském mistrovství světa ve finském Lahti.

Hrálo se střídavě na eternitových a betonových drahách. První tři dny soutěžili jednotlivci a první dva dny družstva ve hře na rány (na součet úderů). Čtvrtý den soutěžili nejlepší jednotlivci ve hře a jamky (K. O. systémem). Úspěšnější z bystřické dvojice byla juniorka Alena Doleželová, která na 12 okruhů zahrála 297 úderů a obsadila 9. místo. E. Molnárová byla s 297 údery osmá. L. Pavelková skončila na 12. místě, J. Nakládalová vybojovala s 290 údery 6. místo.
Družstvo žen ČR vybojovalo 3. místo (596 úderů) a zásluhu na tom měly i bystřické hráčky. Zvítězilo Německo s 580 údery, 2. bylo Rakousko (584 úderů). Také družstvo mužů ČR získalo 3. místo, za Německem a Švédskem. V soutěži mužů obsadil Marián Straško 3. místo.

Do K. O. systému se probojovaly všechny čtyři reprezentantky ČR. Bohužel v důsledku svého umístění v předchozí soutěži na sebe narazily již v 1. kole a Doleželová prohrála s Molnárovou a Pavelková s Nakládalovou. Ta pak postoupila do finále a získala stříbro. Molnárová skončila ve 2. kole (5.–8. místo), obě bystřické hráčky obsadily 9.–16. místo.
Česká reprezentace vybojovala tedy v Portugalsku jednu stříbrnou a tři bronzové medaile. Nejúspěšnějšími zeměmi byly Rakousko a Německo, které si odvezly po třech titulech mistrů Evropy.

Grand Prix v Chebu

V Chebu byl 11. září uspořádán 5. celostátní turnaj jednotlivců v minigolfu, šestý a poslední z vrcholů letošní minigolfové sezony. Utkalo se na něm celkem 81 hráčů a hráček, z toho 8 z 1. DGC Bystřice pod Hostýnem. MGC Holešov měl jednoho zástupce. Všichni účastníci odehráli tři okruhy na betonových drahách.

Nejlepší a nejúspěšnější z bystřické sestavy byla Lucie Pavelková, která zahrála 84 úderů a po rozstřelu zvítězila v soutěži žen. Pořadí dalších: 4. Karolína Jandová (Holešov) 90 úderů, 6. Lenka Doleželová 94 úderů. V soutěži juniorek byla první Alena Doleželová, která zahrála 87 úderů. Nejlepší žákyní byla Anna Doleželová se 116 údery.

V kategorii mužů byl z bystřické čtveřice nejlepší Matěj Novák, který s 85 údery obsadil 10. místo. Současně byla prvním kolem zahájena extraliga družstev v sezoně  2016–2017. V soutěži žen zahrálo družstvo 1. DGC Bystřice pod Hostýnem v sestavě Pavelková, A. Doleželová, a L. Doleželová 265 úderů a zvítězilo. V prestižní soutěži smíšených družstev zahrál bystřický tým v sestavě Pavelková, A. Doleželová, Novák, Dvořák, Fantal, Mlčoch a L. Doleželová 526 úderů a obsadil 5. místo. Zvítězil MGC Olomouc se 489 údery. Pořadí dalších: 2. MGC Hradečtí Orli (506 úderů), 3. SK Tempo Praha (511 úderů), 4. GC 85 Rakovník (523), 6. MGC Jedovnice (528).
Vlastimil Doležel



Design By Macik