Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Lukostřelci soutěžili na Trojáku

Úvodní závod moravského zemského poháru v lukostřelbě na 3D terče se odehrál v překrásném okolí sjezdovky na Trojáku. Akce se konala za finanční podpory Zlínského kraje. Členitý terén a ostré slunce připravily střelcům nejednu optickou záludnost. Naštěstí se střílelo s možností jednoho opravného šípu, a tak auty na záludných terčích zas tak nebolely. I když za zásah makety zvířete druhým šípem byl jen jeden bod.


Údolí potoka pod sjezdovkou bylo střelecky pěkné, zvláštní úhly umožňovaly netradiční postoje. Často se střelcům vyplatilo přikleknutí. Pro řadu závodníků to byl premiérový závod, ale i tak podávali vynikající výsledky. Střelecká soutěž byla doplněna soutěží o cenu předsedy. Odměna – 3D terč v podobě rysa – nakonec putovala do Rožnova pod Radhoštěm.


Celkem závodilo 71 střelců – z toho bylo 38 mužů, 6 žen a 27 dětí. Právě nízká účast žen způsobila, že se krásné amazonky nedaly porovnávat mezi sebou a nemohly vyniknout v jednotlivých kategoriích. Budeme se těšit na příští silnější účast střelkyň.
Jaroslav Kondicz



Design By Macik