Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřické mažoretky bojovaly v Chorvatsku

Unavené, ale plné dojmů se vrátily bystřické mažoretky ze světového šampionátu v Chorvatsku.  Mistrovství světa v mažoretkovém sportu se konalo ve městě Poreč, kam s sebou děvčata vezla početnou fanouškovskou základnu.

„Náš Taneční soubor Stars byl nominován na postup a tuto možnost soutěžit s mažoretkami z celého světa neodmítl. Bylo to velmi náročné, jak příprava, tak samotná soutěž, ale ve finále si odnášíme 9. místo v seniorské kategorii classic baton a krásné bramborové 4. místo si v kategorii pompon odváží naše nejmladší kadetky,“ zhodnotila vedoucí souboru Drahomíra Kroupová. 

Velký aplaus patřil zejména nejmenším tanečnicím, které svými kostýmy tučňáků budily zasloužený obdiv. V elegantních dresech totiž absolvovaly (ve vzácných chvílích volna) promenádu po pláži. Poslední zářijový víkend příjemně překvapil letním počasím, takže i koupání v moři bylo odměnou za moře potu ve sportovní hale.
„Je to pro náš soubor veliký úspěch v samotném závěru loňské sezony. Ale do nové soutěžní sezony vstupujeme s velkým závazkem – být ještě lepší,“ dodala Drahomíra Kroupová.
Eva Mikešková



Design By Macik