Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Vznikla komise městského architekta

Novou komisi městského architekta zřídila v září Rada města Bystřice pod Hostýnem. Předsedou komise byl jmenován Ing. arch. Tomáš Jalůvka, působit v ní bude Ing. arch. Vít Bělík a Ing. arch. Ladislav Pastrnek, který k 31. 10. 2016 požádal o uvolnění z funkce městského architekta vzhledem k odchodu do důchodu. Nově založená komise bude jako poradní orgán rady úzce spolupracovat s městem. V současné době mimo jiné diskutuje se společností S-projekt plus o plánované rekonstrukci zpevněných ploch Masarykova náměstí. Podrobnější informace o projektu a jeho realizaci přineseme v příštím čísle.

Od listopadu 2016 by měl funkci městského architekta převzít Ing. arch Tomáš Jalůvka. Předmětem jeho činnosti bude průběžné sledování úrovně architektonického řešení staveb na území města Bystřice pod Hostýnem, včetně místních částí, a sledování úrovně celkového architektonického řešení územních částí města Bystřice pod Hostýnem. Bude zpracovávat vyjádření a stanoviska k urbanistickým studiím, investičním záměrům a návrhům staveb na území města Bystřice pod Hostýnem, poskytovat konzultace pro stavebníky ve fázi před územním řízením.
Stavebníci i projektanti jsou povinni své stavební záměry a projekty konzultovat s městským architektem a jeho stanovisko doložit k žádosti o umístění nebo povolení stavby stavebnímu úřadu.
-red-



Design By Macik