Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Obnovená vyhláška stanoví obvody základních škol

Zastupitelstvo města Bystřice pod Hostýnem na svém zářijovém zasedání vydalo na základě školského zákona a zákona o obcích aktualizovanou obecně závaznou vyhlášku o společných školských obvodech základních škol zřízených městem. 


Na základě dohod, jejichž předmětem je zajištění povinné školní docházky, uzavřených mezi městem Bystřice pod Hostýnem a obcemi Blazice, Chvalčov, Vítonice, Loukov, Osíčko, Komárno, Slavkov pod Hostýnem je území těchto obcí součástí školského obvodu Základní školy Bratrství Čechů a Slováků Bystřice pod Hostýnem. Do obvodu ZŠ Bratrství patří také bystřické ulice A. Bartoše, A. Kašpara, Bělidla, Cihelna, Družby, F. Ondrůška, Havlíčkova, Hostýnská, Jeřabinová, Kamenec, Karla Tomana, Komenského, Kroužky, Lázně, Meziříčská, Na Zahrádkách, O. Bardinové, Pod Zábřehem, Rusavská, Sídliště, Slavkovská, Sportovní, Školní, Táborského, Topolová, U Hřiště, U Mlékárny, U Včelína, Vsetínská, Za Drahou a Za Příhonem.


Do obvodu Základní školy T. G. Masaryka patří ulice 6. května, Čs. brigády, Dolní, Dukelská, Dvořákova, Fryčajova, Halamáskova, Holešovská, Krátká, Lipnická, Masarykovo náměstí, náměstí Michaela Thoneta, Mlýnská, Na Domově, Na Nivách, Na Opletě, Na Požáře, Nádražní, Novosady, Novoveská, Obchodní, Odboje, Palackého, Pavla Užíka, Pod Bartovcem, Pod Bedlinou, Pod Dubíčkem, Pod Kaštany, Pod Platany, Pod Zámkem, Polní, Příční, Revoluční, Sadová, Samostatnost, Schwaigrovo náměstí, Slobodova, Sokola Tůmy, Sokolská, Soudní, celá ulice Přerovská (včetně části patřící do místní části Rychlov), místní část Rychlov, tedy ulice Dělnická, Družstevní, Hraniční, Chaloupky, Partyzánská, Podlesí, Pod Oborou, Souběžná, Trávníky, U Kapličky, Zahradní, Za Potokem a dále místní části  Bílavsko, Hlinsko pod Hostýnem a Sovadina. Také žáci z Chomýže, Lipové a Vítonic mají zajištěnu základní školní docházku v ZŠ T. G. M. Bystřice pod Hostýnem.


Z rozdělení do obvodů vyplývá, že všichni žáci s trvalým bydlištěm v Bystřici pod Hostýnem, místních částech a výše uvedených okolních obcích mají zajištěno základní vzdělávání v základní škole vždy nejbližší svému bydlišti. Mohou se ale v případě potřeby a po dohodě s jejím vedením svobodně rozhodnout i pro jinou základní školu.

-red-



Design By Macik