Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Dejte hlas bystřickým platanům

Také letos vyhlásil spolek Arnika, nezisková organizace, která „spojuje lidi usilující o lepší životní prostředí“, anketu Alej roku. Jde o šestý ročník prestižní soutěže, která od roku 2011 představila už více než dvě stovky alejí z celé České republiky. Cílem ankety je mapovat osobité aleje v České republice, informovat o nich a v případě potřeby pomáhat ohrožené stromy nebo celé aleje chránit. Anketa Alej roku je podle slov pořadatelů důkazem toho, že lidé si stále cení krásy stromů, staleté tradice, příběhů spojených s alejemi i genia loci starých stromořadí.


Protože se tentokrát v nominacích neobjevila žádná alej ze Zlínského kraje, rozhodli jsme se letos zařadit do soutěže tu naši – historickou platanovou alej vysázenou z iniciativy zámeckého pána Oliviera Loudona. Autorem fotografie zaslané do ankety je Ing. Tomáš Svačina.


Pravděpodobně nezískáme první místo mezi třiapadesáti nominovanými, ale zcela jistě pošleme dál zprávu o kráse a jedinečnosti bystřických platanů; všem, kdo by třeba chtěli přijet, aby se pod nimi prošli, aby je obdivovali a poznali s nimi i celé naše město.


Budete-li chtít, dejte bystřické platanové aleji hlas na https://alejroku.cz/hlasovani. Do 31. 12. 2016 máte čas.
-red-



Design By Macik