Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Spolupráce mezi ekotýmy pokračuje

V souvislosti s oslavami Mezinárodního dne Ekoškol navštívili ZŠ bratrství Čechů a Slováků v listopadu členové ekotýmu ze Základní školy v Hulíně. Vzájemná spolupráce, která se datuje od roku 2011, se nadále úspěšně rozvíjí. Obě naše školy mají mnoho společného, mimo jiné jsou postaveny ve stejné době, dokonce i podle téhož architektonického projektu. V současnosti je pojí i dlouhodobá oboustranná účast v mezinárodním projektu Ekoškola. V tomto celosvětovém vzdělávacím programu usilují žáci pod vedením svých učitelů o snižování ekologického dopadu školy, což má pozitivní vliv nejen na prostředí ve školních budovách, ale i v jejich okolí. Základní škola Bratrství se projektu účastní již od roku 2005, mezinárodní titul Ekoškola získala ve Zlínském kraji jako první.


Během dopoledního klání zástupci obou škol poměřili své síly – výměnou nasbíraných zkušeností nebo nových nápadů.  Dokázali tak, že témata ochrany životního prostředí a přírody, jimiž se pravidelně zabývají, jim vůbec nejsou cizí.  Stále palčivější otázky odpadů a jejich správného třídění, problémy ekologické dopravy či hospodaření s vodou a energiemi tak mohou v budoucnu řešit s větší mírou zaujetí, informovanosti, a především odpovědnosti.


Symbolickým zpečetěním spolupráce se na závěr letošního setkání stala výsadba stromu přátelství před hlavní budovou školy.
Ing. Jitka Vašinová



Design By Macik