Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Cena pro mladé nábytkáře

Významné ocenění obdrželi studenti Střední školy nábytkářské a obchodní Bystřice pod Hostýnem v rámci soutěže Cena prof. Jindřicha Halabaly 2016. Cena je každoročně udělována studentům vysokých a středních škol v České a Slovenské republice nebo jiné zemi EU za nejlepší projekty v oblasti designu nábytku a interiéru.


Dominik Matus a Andrea Symerská získali speciální ocenění za tradiční řemeslné zpracování v kategorii Design nábytku a interiéru (střední školy). Diminik Matus za historizující stůl (prototyp) a Andrea Symerská za židli (prototyp).


Do soutěže bylo přihlášeno 140 studentských prací z 12 vysokých škol, práce středoškoláků soutěžily ve zvláštní kategorii. Cena prof. Jindřicha Halabaly 2016 byla uspořádána dle statutu soutěže pod záštitou děkana Lesnické a dřevařské univerzity v Brně doc. Ing. Radomíra Klvače, Ph.D., a předsedkyně Klastru českých nábytkářů Ing. Lucie Haraslínové, Ph.D. Výsledky byly vyhlášeny 9. listopadu 2016 v Místodržitelském paláci v Brně, kde proběhlo vyhodnocení studentských prací a následně vše vyvrcholilo vernisáží spojenou s předáním ocenění za nejlepší práce.


Přibližně 60 prací bylo vystaveno v podobě posterů a prototypů nábytku, včetně návrhů interiérů. Na výstavě prezentovali své práce studenti z České a Slovenské republiky, ale také z USA, Chorvatska, Španělska a Finska. Výstavu doplnily odborné práce studentů z šesti středních škol.
-red-

 



Design By Macik