Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Co se letos povedlo

Blíží se konec roku 2016 a my z bystřické ZO Sdružení postižených civilizačními chorobami začínáme hodnotit. S potěšením konstatujeme, že jsme letos zaznamenali nevídaný nárůst počtu členů blížící se k magickému číslu 200. To je pro nás hraniční počet, hlavně pokud jde o akce, které pro naše členy zabezpečujeme. Poslední léta se stalo pravidlem, že výbor se snažil zajistit pro naše členy hlavně dostatečný počet ozdravných akcí, které jim po stránce zdravotní nejvíc prospívají. Pořádali jsme ale také akce kulturní – například zájezdy s poznáváním krás naší vlasti. Počet našich členů vzrůstá, a s tím i počet akcí, protože dbáme o to, aby se dostalo stejnou měrou na každého. To samozřejmě vyžaduje zvýšení finančních nákladů. Výbor byl proto nucen na červnovém zasedání 2016 pozastavit příjem nových členů. Od října však počet členů mírně poklesl, což nám dává možnost od 1. 1. 2017 přece jen několik nových členů přijmout.


Jsme potěšeni, že obyvatelé Bystřice pod Hostýnem a obcí Podhostýnského regionu jeví zájem o naše sdružení. Vnímáme to jako důkaz, že obětavá práce výboru naší organizace je dobrá a potřebná. Mnohé instituce také poskytují finanční prostředky na naši činnost. Je pro nás odměnou, že naši práci vidí, chápou a snaží se nám pomoci. Náš obdiv a poděkování si zaslouží město Bystřice pod Hostýnem, obce Podhradní Lhota, Rajnochovice, Chvalčov, Loukov, Brusné, Rusava, TON, a. s., Mlékárna Plasy, Podhostýnské papírny, firmy Štěpaník, Pospíšilová a další.


Přejeme všem občanům města Bystřice pod Hostýnem i obcí Podhostýnského regionu krásné, ničím nerušené vánoční svátky prožité v kruhu nejbližších, a hlavně mnoho zdraví, štěstí a úspěchů v novém roce 2017.

Milan Buday
předseda ZO SPCCH Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik