Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Základní kámen Zahrady položen

V pátek 5. 11. 2010 byl symbolicky položen základní kámen bystřického Centra pro seniory Zahrada.  Slavnostních kladívek se chopili Mgr. Tatiána Nersesjan, krajská radní pro sociální oblast, senátor Miloš Malý, místostarosta Kroměříže, Ing. Josef Horák, autor projektu,  starosta města Zdeněk Pánek a za bystřické zastupitele Šárka Jelínková z KDU-ČSL. Akce se dále zúčastnili Mgr. Ivo Vojtek, ředitel sociálních služeb města Kroměříže, Ing. Viliam Wachal, majitel firmy Wachal, a. s.,  a dodavatel stavby, a bystřičtí zastupitelé a radní.

 Jak ve svém krátkém projevu uvedl starosta Bystřice pod Hostýnem Zdeněk Pánek, stavba centra pro seniory je za poslední léta největší investicí města. Její realizace přinese občanům možnosti, které ve městě dlouho chyběly. Požadavek na výstavbu centra pro seniory, které by poskytovalo všestrannou péči osobám se sníženou soběstačností, byl aktuální v posledních dvaceti letech. Ani postupná výstavba domů s pečovatelskou službou nevyřešila všechny problémy seniorů. Proto vedení města vyvinulo zejména v uplynulých čtyřech letech velké úsilí a překonalo množství překážek, aby připravilo vše pro výstavbu centra pro seniory umožňujícího občanům strávit stáří ve městě, v němž byli zvyklí žít, v blízkosti rodiny, v důstojných podmínkách, v krásném přírodním prostředí.


Jak dále připomněl Zdeněk Pánek, smutnou skutečností je, že zdánlivě bezkonfliktní stavba obecně prospěšného charakteru se stala v období před komunálními volbami terčem útoků a předmětem předvolebního boje.
Vyslovil proto v závěru vděčnost všem, kteří jednali konstruktivně, v zájmu města a jeho občanů, na projektu stavby se podíleli a poskytli mu podporu. Jeho poděkování patřilo reprezentaci Zlínského kraje vstřícnost, ve věci zařazení stavby  do střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb, poslancům a premiéru Petru Nečasovi za zajištění části finančních prostředků, senátorovi a místostarostovi Kroměříže Miloši Malému za ochotu provozovat bystřický domov pro seniory v rámci kroměřížských sociálních služeb, Ing. Josefu Horákovi za vypracování netradičního projektu, Mgr. Ivo Vojtkovi za velmi cenné poradenství a skvělou spolupráci a všem zastupitelům a radním. Starosta ocenil také práci několika přípravných týmů Městského úřadu Bystřice pod Hostýnem. 


Symbolický základní kámen s pamětní deskou bude později od silnice přemístěn do areálu Centra pro seniory Zahrada, jehož stavba už byla zahájena a které by mělo pod Zábřehem vyrůst do roku 2012.
            msch



Design By Macik