Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Pracovní místa v novém centru pro seniory a žádosti o umístění

Všechny zájemce o pracovní místa v Zahradě upozorňujeme, že město Bystřice pod Hostýnem žádosti o místo prozatím nepřijímá. Nejdříve v roce 2012, jakmile bude obsazena pozice vedoucího zařízení, se právě tento pracovník začne zabývat výběrem a obsazováním dalších pozic v  pracovním týmu.


V současné době přijímáme pouze předběžné žádosti občanů o umístění v Centru pro seniory Zahrada. Žádosti jsou k dispozici na sekretariátu starosty města (budova radnice) a na odboru sociálních věcí v kanceláři č. 1, 2 a 6 (ul. 6. května 1071 – budova bývalých jeslí). O všech důležitých skutečnostech, které se budu týkat výstavby Zahrady, vás budeme prostřednictvím Zpravodaje pravidelně informovat.


Domovy pro seniory, § 49 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, poskytují pobytové služby pro cílovou skupinu osob, které – zejména kvůli věku – mají sníženou soběstačnost a jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby. Centrum bude poskytovat ubytování, stravu, pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, sociálně terapeutické a aktivizační činnosti a pomoc při uplatňování práv a při obstarávání osobních záležitostí.
V případě našeho Centra pro seniory Zahrada se tedy nejedná o zařízení typu „Dům s pečovatelskou službou“, což jsou byty v domech zvláštního určení, příp. byty zvláštního určení, které jsou zvlášť upravené pro ubytování zdravotně postižených osob. V těchto domech se na rozdíl od domova pro seniory předpokládá, že nájemce bytu je schopen zvládnout úkony péče o vlastní osobu a je soběstačný.   

 

Marcela Vegrichtová 
vedoucí Odboru sociálních věcí MěÚ Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik