Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Nové funkční období městského zastupitelstva zahájeno

Dne 29. listopadu 2010 se konalo v sále Společenského domu Sušil ustavující zasedání Zastupitelstva města Bystřice pod Hostýnem.


Zastupitelé se sešli v počtu dvaceti,  jeden z nich, JUDr. Vítězslav Zapletal, byl omluven.


Jednání až do okamžiku zvolení starosty vedl jako nejstarší přítomný člen zastupitelstva Jindřich Karlík. Do jeho rukou složili členové nového zastupitelstva slib podle ustanovení § 69 odst. 2 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích). Po přečtení slibu byli jednotliví zastupitelé jmenovitě vyzváni, aby slib složili pronesením slova „slibuji“, podáním ruky  a podpisem na připravené listině. Žádný z členů zastupitelstva neodmítl slib složit ani jej nesložil s výhradou. Omluvený člen zastupitelstva složí slib na příštím zasedání.


Text slibu: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji na svou čest a svědomí, že svoji funkci budu vykonávat svědomitě, v zájmu města a jeho občanů, a že se budu řídit Ústavou a zákony České republiky.“


Zastupitelstvo města po projednání určilo v souladu se zákonem o obcích, že pro výkon funkce starosty města a jednoho místostarosty budou zvolení členové zastupitelstva dlouhodobě uvolněni, tzn. že jejich původní pracovní poměr bude přerušen na dobu výkonu funkce. Dlouhodobě uvolněný místostarosta bude zastupovat starostu v době jeho nepřítomnosti nebo v době, kdy starosta nevykonává funkci.


Aby byla zaručena objektivita  při volbě funkcionářů města, hlasovali zastupitelé ve všech případech tajnou volbou, tedy vkládáním lístků se svým rozhodnutím do přenosné volební schránky.


V souladu s ustanovením § 104 odst. 1 zákona o obcích rozhodlo městské zastupitelstvo zvolit dva místostarosty. Členů městské rady bude podle rozhodnutí zastupitelstva celkem sedm.


Zastupitelstvo města Bystřice pod Hostýnem zvolilo starostou města pro další volební období Mgr. Zdeňká Pánka. Místostarostou byl zvolen Antonín Pařízek, který bude svou funkci vykonávat jako uvolněný. Neuvolněnou místostarostkou města byla zvolena Mgr. Vladislava Bělíková.


Zastupitelstvo dále ustanovilo městskou radu. Do funkce členů městské rady byli ze zákona jmenováni Mgr. Zdeněk Pánek, Antonín Pařízek, Mgr. Vladislava Bělíková a dále zvoleni – Mgr. Šárka Jelínková, Petr Hradil, Vojtěch Zicháček, Mgr. Pavel Koláček.


V souladu s ustanovením § 84 odst. 2 zákona o obcích zřídilo městské zastupitelstvo na svém ustavujícím zasedání pětičlenný finanční výbor. Jeho předsedou byl zvolen Mgr. Pavel Koláček, členy Ing. Pavel Pilmajer, Jiří Ott, Kateřina Karabcová a Ing. Patrick Cassinelli.

msch



Design By Macik