Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Loudonové přijeli do Bystřice na bílém koni

 V pondělí 29. listopadu, v den, kdy letos poprvé vydatně sněžilo, navštívili Bystřici Ernst Gideon a Maximilian Loudonovi. Ráno je na bystřické radnici přijal starosta města Mgr. Zdeněk Pánek. Informoval je o pokračujících opravách zámku i povolební situaci ve městě a připravovaném ustavujícím zastupitelstvu. JUDr. Ernst Gideon Loudon se o českou politiku živě zajímá, jeho otázky proto směřovaly i k celostátní politické situaci. Loudonové, Ernst Gideon, který působí jako člen představenstva rakouské banky Erste Sparkasse, a Maximilian, obchodník se starožitnostmi, prozradili, že v příštím roce připravují velkou rodinnou návštěvu Bystřice a Hostýna, jíž se bude účastnit všech 42 členů rodu a za účelem návštěvy bude z Vídně do Bystřice vypraven zvláštní autobus.  

  
    Tlumočení na setkání zajišťoval dlouholetý přítel rodiny pan Arnošt Griewahn, který se také stará o rodinné hroby Loudonů. V této souvislosti se vzpomínalo na jednoho z předků pana Griewahna, který od hraběnky Alice z Vossu obdržel za věrné služby kapesní hodinky s věnováním (na snímku). Na závěr návštěvy popřáli oba bratranci panu starostovi, aby byl na ustavujícím zastupitelstvu opět zvolen do funkce.


   Potom se Ernst Gideon s Maximilianem vydali do zámku, se zájmem si prohlédli sbírky bystřického muzea i pokračující opravy zámku. Zastavili se také u fotografií členů rodu instalovaných ve druhém patře. Návštěvu uzavřeli ve svátečním sále a Maximilian neopomněl žertem dodat, že dnes už jsou tady naštěstí jen jako hosté. Ze zámku se vydali na hřbitov a pokračovali do zámku v Kuníně, v němž je umístěna sbírka map generála Loudona a kde se také nedávno konala výstava o jeho rodině.
            -eda-



Design By Macik