Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Beletrie
Ameri-Siemens, A.: Na brzkou shledanou, Teheráne. Lidsky dojemný a nesmírně čtivý příběh knížecí dcery Azar a boje za íránskou svobodu, odehrávající se na pozadí soudobých íránských dějin.
Caffiére, B.: Hodně smíchu a pár slz. Kniha zachycuje vzpomínky na originální, vtipnou a talentovanou slavnou spisovatelku Betty MacDonaldovou.
Gelinek, J.: Desátá symfonie. Autor, španělský muzikolog, využil svých hlubokých hudebních znalostí k napsání napínavého detektivního příběhu z hudebního prostředí.
Januta, J.: Život je jen náhoda? Aktéři příběhů nemají zdánlivě vůbec nic společného, přesto je jedna věc spojuje: přihodily se jim události, které je nasměrovaly někam úplně jinam, než oni sami mínili a chtěli.
Wimmerová, L.: Soukromé pasti 1., 2. Dvanáct živě napsaných povídek s překvapivou pointou, které známe z televizní obrazovky, čerpajících ze skutečných příběhů.

Naučná literatura
Evans, P.: Jedovatá slova. V knize se dočteme jak rozpoznat verbální násilí a jak na ně reagovat, jak získat ve vztahu rovnoprávné postavení a zpět ztracené sebevědomí.
Kohoutová, L.: Vladimír Dlouhý. Muž v hlučné samotě. Patřil k nejgeniálnějším hercům současnosti, přesto o jeho soukromí nevěděla veřejnost skoro nic, ačkoliv jeho soukromý život byl stejně zajímavý jako ten herecký.
Pohlreich, Z.: Prostřeno bez servítků. Téměř 100 pokrmů současné kuchyně okořeněných postřehy ze života.
Troupová, J.: Ajťákem v pralese i ženou indiána. V knize autorka popisuje práci v pralese i ve městech, obrovská dobrodružství a mnoho úžasných Jihoameričanů, které potkala na své cestě do Ekvádoru, Peru, Bolívie a Chile.
Znaky a symboly. Encyklopedie zkoumá původ a významy jednotlivých ikon,  znaků a obrázků, které se používají po staletí.

Knihy pro děti
Brezina, T.: Dračí meč. V nové sérii knih Thomase Breziny se vrhneme do dobrodružství se smolařem Leonem a jeho kouzelným mečem v boji s krutým rytířem pekel.
Nesvadbová, B.: Garpíškoviny, aneb, Bibi a čtyři kočky. Originální pohádky, které si jistě rády přečtou nejen děti, ale s nimi také jejich rodiče a prarodiče.
O zvířátkách a jiné příběhy.  V edici Čteme velká písmena vychází kniha s příběhy o zvířátkách, ve které se děti seznamují s vlastnostmi jako např. domýšlivost, vděčnost, lstivost nebo tvrdohlavost.
Watts, C.: Fantastická příručka přírodních věd podle Koumáků. Průvodci knihy jsou malí človíčkové Koumáci, kteří děti s nadhledem a vtipem provádějí základy přírodních věd .
Werner, H.: 1000 dinosaurů. S touto knihou se můžeme vydat na napínavou cestu do říše dinosaurů a příbuzných druhů pravěkých zvířat.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz
JaRo   



Design By Macik