Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Noc s Andersenem

Napadlo vás někdy, co dělají knížky v noci, když se po dočtení poslední večerní pohádky zachumláte do teplého pelíšku?
Jen jednou za rok mohou hrdinové dětských knížek opustit jejich stránky a spolu s námi prožít před svátkem dětské knihy pohádkové dobrodružství
.

Tento den připadl v naší knihovně na 25. března, kdy se 32 dětí rozhodlo v knihovně nocovat.
Večerní program uvedla čtením příběhu z knihy spisovatelka Klára Janečková. Nebyl to příběh obyčejný, poslal nás na dobrodružnou, ale také napínavou cestu do říše Fantazie. Císařovna nás žádala o pomoc. Svět Fantazie přepadla strašlivá Nicota a hrozí mu záhuba. My jediní jsme mohli pomoci!


Neváhali jsme ani chvíli, rozhodli jsme se říši Fantazie zachránit. Čekala nás spousta nástrah. Nejdříve jsme vysvobodili Hejkala ze spárů vojáků Nicoty. Dále přišel na řadu Atrey, chlapec z rovin. Zachránili jsme také zraněného Falca a Kamenožroutovi jsme pomohli najít jeho dítě. Nejtěžší však byl boj s vojáky Nicoty. To v nás byla opravdu jen malá dušička. Ale podařilo se, nejstatečnější z nás vojáky zahnali a vyhnali ze světa Fantazie také Nicotu a Gmorka – pána zla.
Rozloučili jsme se s postavami z Nekonečného příběhu a jen neradi jsme opouštěli říši Fantazie. Ale museli jsme se vrátit do světa lidí, zpět do vyhřáté knihovny a našich měkoučkých spacáků. O říši Fantazie si necháváme nyní už jen zdát.


Teď už ale víme, že uvnitř knihy nejsou jen listy a písmena, ale že je tam něco více. Něco se tam děje. Je tam celý příběh, ve kterém žijí osoby, jsou tam všemožná dobrodružství, svádějí se tam kruté zápasy. Někdy můžeme být svědky hrdinských činů, jindy mořských bouří... To je fantazie!

Děkujeme členům turistického oddílu mládeže Pawnee za úžasný zážitek.

                                                                                                                                                                                    JaRo



Design By Macik