Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Zvířátkový les

Vlk, liška, žabka, myška, ježek, jelen, a dokonce i opice. To je výčet zvířátek, která jste mohli potkat při houbaření či procházce v lese v Končinách ve čtvrtek 11. 10. 2012. Zvířátka, to byly přestrojené maminky dětí z MŠ Palackého. Rodiče totiž ve spolupráci se školkou připravili Zvířátkový les.


Děti putovaly s rodiči a učitelkami v krásném říjnovém odpoledni od školky až do Končin. Podle fáborků našli cestu k uvítací bráně Zvířátkového lesa. Zde obdržel každý na krk soutěžní kartičku a sladkost na posilněnou a mohl jít po stopách hledat zvířátka, která potřebovala pomoci s úkoly. Žabce děti předvedly pořádné žabí skoky, ježečkovi pomohly  poznat podle chuti, jaké jídlo nese na svých bodlinkách. Pohmatem zjišťovaly, co skrývá liška ve své noře, vlkovi poskládaly pomíchané pohádky, myšce ukázaly, jak rychle prolézt  myší dírou, a jelenovi se téměř všechny trefily kruhy na paroží.


 Po takto vyčerpávajících úkolech byl připraven táborák a všichni si mohli pochutnat na buřtících. Na závěr dostaly děti zlaté a zároveň i sladké medaile. Nikomu se z nádherně podzimně zbarveného lesa moc nechtělo, prozařující zapadající sluníčko však bylo neúprosné.


Nejen díky kouzelnému počasí, ale hlavně díky fungující a příjemné spolupráci rodičů se školkou to bylo krásné odpoledne. Pro děti bylo skvělé vidět, že si i rodiče umějí hrát. Pro nás byl největší odměnou veselý švehol dovádějících dětí, které si pobyt v lese opravdu užívaly.
Všem, kteří při realizaci pomohli, moc děkujeme a těšíme se na další společně prožité chvíle.
             

P.K.



Design By Macik