Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Kopaná

20. 4. Bystřice pod Hostýnem, muži – Uherský Brod  3:0 (3:0), branky: Matějka, Kušík, Třasoň.

Po měsíčním zpoždění, protože počasí nedovolilo, aby soutěže začaly v termínech, jsme odehráli první domácí zápas s novým trenérem Skácelem. Už od prvních minut naši hráči předváděli výbornou kopanou  s kombinační hrou. Ve 2 minutě zápasu měl na kopačce gólovou šanci Třasoň, o 2 minuty později se branka zdařila po samostatném úniku Matějkovi. Také Krajcar měl gólovou šanci, ale nepodařilo se ji proměnit. Ve 20. minutě zvýšil vedení  Třasoň po samostatném úniku z půle hřiště. Hosté se také po půlhodině dostali do brankových šancí, ale náš brankař byl na místě. Deset minut před koncem první půle Kušík vedení ještě navýšil. Po přestávce se úroveň hry  zhoršila a domácí si spíše hlídali výsledek. Hosté pak měli v 86. minutě možnost upravit skóre nařízeným pokutovým kopem, ale náš skvělý brankař střelu zlikvidoval. Velmi dobrý výsledek na úvod soutěže.


20. 4. Bystřice pod Hostýnem, starší žáci –  Slavičín 0:1
20. 4. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci – Slavičín 0:8
 

21. 4. Bystřice pod Hostýnem, dorost – Uherský Brod 2:2,  branky: Vyoral Š, vlastní.

27. 4. Provodov – Bystřice pod Hostýnem, muži   2:2 (1:2), branky: Zapletal, Matějka.

Zápas se našim fotbalistům povedl hlavně v první půlce, kdy jsme měli mírnou převahu a dali 2 branky. První vstřelil Matějka po  sólovém úniku od půlicí čáry, druhou Zapletal, který po Kušíkově přihrávce z 25 metrů umístil střelu po břevno. V 37. minutě domácí korigovali výsledek a těsně před koncem první půle měl šanci Šindelek. Zblízka umístil střelu za záda domácího brankaře, ale ta pro ofsajd nebyla uznána. V druhé půli měli naši hráči slabší 20minutovku, domácí zesílili tlak  na naše pokutové území a v 83. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Nerozhodný výsledek byl spravedlivý.
27. 4. Vsetín – Bystřice pod Hostýnem, dorost  5:1, branka: Trnčík 
27. 4. Vlachovice – Bystřice pod Hostýnem, starší žáci 7:0
27. 4. Vlachovice – Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci 0:11, branky: Franěk 6, Křížek 2, Žiška, Nezhyba, Doležel.

1. 5. dohrávka Vigantice – Bystřice pod Hostýnem, muži 2:2 (1:2), branky: Krajcar 2.

Domácí ovládli prvních 20 minut hry, ze které v 22. minutě vytěžili vedoucí branku. V 25. minutě  po chybné rozehrávce domácího brankaře se k míči dostal Krajcar, který vystihl kličku brankaře a pohotově do prázdné brány skóroval. Domácí byli v této fázi zaskočeni a my, povzbuzeni vyrovnávací brankou, jsme se po Zapletalově přihrávce Krajcarovi ujali poločasového vedení. Ve druhém poločase domácí znovu převzali hru a v 66. minutě skoróvali. Střela ale byla tečována naším hráčem. Další nápor domácích už jsme díky našemu brankaři zvládli. Opět spravedlivá remiza.
1. 5. Vlachovice – Bystřice pod Hostýnem, dorost 3:2, branky: Hradil, Ondroušek  

1. 5. Velké Karlovice – Bystřice pod Hostýnem, starší žáci 2:1 branka: Machala

1. 5. Velké Karlovice – Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci 3:7, branky: Franěk 2, Machala 2, Machač P., Machač M., Nezhyba                                             

4. 5. Bystřice pod Hostýnem, muži – Vlachovice 2:0, branky: Šindelek, Zapletal  

Bez zraněného Třasoně se domácím hráčům hra moc nedařila a mladý tým Vlachovic složený převážně z dorostenců měl velkou chuť hrát. Nám chyběla naše kombinační hra. Až ve 33. minutě se dostal k míči Matějka a po křídle si našel výhodně postaveného Šindelka, který s přehledem skóroval. Po přestávce už bylo na hříšti jen jedno mužstvo, které mělo výraznou převahu a trvale se usídlilo v obranné zóně soupeře.Úspěch ale přinesla jen 59. minuta, kdy z 20 metrů vystřelil Zapletal a rozvlnil síť podruhé.                                           
4. 5. Bystřice pod Hostýnem, starší žáci – Valašské Klobouky  1:1, branka: Machač

4. 5. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci – Valašské Klobouky 3:0, branka Franěk, Machala, Červinka  

5. 5. Bystřice pod Hostýnem, dorost – Kunovice 2:1, branky: Krist, Ondroušek

8. 5. Bystřice pod Hostýnem, muži – Boršice 0:0
V dohrávce 17. kola krajského přeboru, kde se utkaly 2 týmy z čela tabulky,  branka nepadla. Hrál se na obou stranách kvalitní  fotbal, ale větší část zápasu měli naši hráči převahu, zvláště v první půli. Šance Zapletala, Krajcara a Šindelka zůstaly nevyužity. Po přestávce tlak domácích neustával,útoky vedl hlavně Matějka a připravoval tak šance spoluhráčům. Po 77. minutě a odstoupení zraněného Matějky Boršice převzaly iniciativu. Ale ani jim se střelba  nedařila. Až v závěru zápasu, kdy byl Trochta překonán, ho výborně zastoupil Tureček a pohotově vykopával míč z blízkosti brankové čáry. Výborný zápas, bojovnost, nasazení a krásné kombinační akce. Trenér Skácel byl s výkonem týmu  nadmíru spokojen a hodnotil ho jako nejlepší za dobu svého působení v Bystřici.                                                                                        
11. 5. Holešov – Bystřice pod Hostýnem, muži  0:0 
Za vytrvalého deště se hrálo  vyrovnané a bojovné utkání. Před oběma brankami nebyla nouze o  dramatické situace, do 20. minuty měli mírnou převahu domácí. My jsme měli během utkání dvě vyložené gólové šance. Kušík a Šindelek z větší části i vinou počasí žádnou z šancí  neproměnili. Jako vždy skvěle zachytal Trochta. Škoda, že našim hráčům chybí důraz v útočné hře. Domácí byli s bodem spokojeni, hrálo se tedy většinu zápasu na obraný val soupeře. Identifikace hráčů Holešova byla obtížná – světle žlutá čísla na černobílých pruhovahých dresech byla téměř nečitelná.                                                            

Alice Ottová



Design By Macik