Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Kino – červen

Čtvrtek 13. června 2013 ve 20.00 hodin                              FILMOVÝ KLUB

LORE – 108 minut

Válečné drama natočené v koprodukci Německa, Austrálie a Velké Británie. Poté, co byli Lořini (Saskia Rosendhalová) nacističtí rodiče (Hans-Jochen Wagner a Ursina Lardiová) uvězněni americkými a sovětskými vojsky a ona byla ponechána svému osudu, přebírá dívka zodpovědnost za své čtyři mladší sourozence a vede je z Bavorska přes zničenou zemi na sever do bezpečí babiččina domu vzdáleného asi 900 km. Na své pouti děti musí překonávat mnohé těžkosti, které s sebou přinášejí nelehké poválečné podmínky. Lore začíná chápat realitu – hrůzu Hitlerovy války i důsledky jednání svých nacistických rodičů, kteří znali a schvalovali zvěrstva holocaustu. Jak se ze dnů stávají týdny, potkají sourozenci záhadného a fascinujícího Thomase (Kai Malina), vyčerpaného židovského uprchlíka, o jehož minulosti nikdo nic neví. Thomas se skupinkou putuje přes lesy a pole a postupně si díky vytrvalé houževnatosti a znepokojující dobrotivosti přece jen získá jejich důvěru. Má však Lore Thomasovi důvěřovat? A pokud nebude, co se stane s jejími sourozenci? Přežijí? Lore nás žádá, abychom znovu zauvažovali nad podstatou lásky, viny a odpuštění ve válkami zjizveném světě.
Hrají:Saskia Rosendahl, Nele Trebs, Phillip Wiegratz, Ursina Lardi, Kai-Peter Malina, Sven Pippig, Friederike Frerichs, Wanda Perdelwitz. Režie: Cate Shortland
Film je v původní znění s titulky. Mládeži od 12 let přístupno.


Čtvrtek 27. června 213 v 8.00 hodin                                     BIJÁSEK
KOZÍ PŘÍBĚH:  POVĚSTI STARÉ PRAHY – 80 minut

Animovaná česká pohádka Jana Tománka.Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze. Přátelé přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si Kozí příběh – první český 3D animovaný film – vydobyl pověst díla se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Hrají: Matěj Hádek, Jiří Lábus, Mahulena Bočanová, Michal Dlouhý, Petr Pelzer, Jan Přeučil, Viktor Preiss, Miroslav Táborský, Karel Heřmánek, Petr Nárožný, Dalimil Klapka, Pavel Rímský, Ota Jirák, Jana Altmannová, Hynek Chmelař, Barbora Fišerová.
V českém znění. Mládeži přístupno.



Design By Macik