Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



KNIŽNÍ NOVINKY V MĚSTSKÉ KNIHOVNĚ


"Červnové večerní hřmění – ryb a raků nadělení.“ Červen – to je začínající léto. Sladké léto vonící lesem. A léto, to jsou maliny, borůvky a lesní jahody, ty nejbáječnější sladkosti, které neseženete v žádné cukrárně. Léto, to jsou ale také prázdniny a dovolená, čas lenošení a čtení. A právě pro tyto nadcházející letní dny vám nabízíme výběr z novinek naší knihovny:

Beletrie
Fischerová, S.: Evropa je jako židle Thonet. Příběh, do něhož náhle vstoupí smrt a který zároveň vypovídá o konci milostného vztahu.
Kunčická, K.: Osudová karma. Příběh o lásce, odvaze a statečnosti jedné ryze obyčejné ženy, která jednoho dne zjistí, že nežije svůj život, a díky zdánlivě náhodnému setkaní v sobě objeví skryté vlohy.
Ross, A.: Pan Burák. Napínavý příběh s kriminální zápletkou pracuje s psychologií a zachycuje všechny odstíny emocí, jež těsné soužití v manželství přináší.
Rowling, J. K.: Prázdné místo. První román autorky Harryho Pottera pro dospělé čtenáře. Fascinující svět zalidněný postavami, v nichž zaručeně poznáte své sousedy.
Sheldrick, D.: Africký příběh lásky. Strhující příběh z exotického prostředí popisuje životní osudy Daphne Sheldrickové, která péči o zvířata, především o osiřelá mláďata, zasvětila celý život.
Speller, E.: Návrat kapitána Johna Emmetta. Skvělý historický krimiromán s nádechem tajemství.

Naučná literatura

Antal, M.: To dítě je nepozorné. Jak žít s hyperaktivním dítětem. ADHD – nové, málo zmapované téma a emocionálně silné zpracování, které může oslovit jak rodiče, tak pedagogy a psychology.
Josef, D.: Mosty a lávky Zlínského kraje. Sto dvacet snímků mostů a lávek zajímavých svou konstrukcí, barvou, výzdobou, polohou, historií nebo způsobem stavby.
Kovář, P.: Život v sedle. Životopis jednoho z našich nejlepších žokejů, chovatele a úspěšného trenéra dostihových koní Josefa Váni.
Servan-Schreiber, D.: Uzdravení bez léků a bez lékařů. Metody založené na přirozených samoléčicích mechanismech, které v sobě může každý člověk zmobilizovat, aby se zbavil deprese, úzkosti či stresu.
Schreier, P.: České železnice. V této knize se autor pokusil přiblížit některé železniční reálie jako mozaiku zajímavostí, technických památek a rarit.
Toegel, V.: Drahokamy kolem nás. Lokality sběru minerálů v Česku a na Slovensku pro začátečníky i pokročilé.
Toirnielli, A.: František, papež chudých. Kniha představuje život, myšlenky a slova papeže, který pravděpodobně změní církev.
Vašáková, J.: Jezte česky. Kniha jednoduchých, sezónních receptů z čerstvých a domácích surovin, inspirovaných tradičními českými kuchařkami.
Vnenková, S.: Je mi padesát – no a? Kniha umožní podívat se na problémy, které s sebou věk po padesátce přináší, novým pohledem.

Knihy pro děti
Čunderle, M.: Jak Mařenka a Boženka koukaly aneb Pohádka mládí. Originální moderní pohádka o dvou babkách, které se kouzlem vrátily do mládí.
Koval, D.: Co to svítí na obloze? Povídání o tajemství hvězd a podivné návštěvě z vesmíru.
Miklíková, G.: O Kanafáskovi. Obrázkové vyprávění sedmi příběhů z oblíbeného večerníčku.
Novotná, I.: Hravá logopedie. Zábavná a hravá cvičení  k procvičení výslovnosti hlásek L, C, S, Z, Č, Š, Ž, R, Ř, CSZ, ČŠŽ, ŤĎŇ.
Papoušková, E.: Kosprd a telecí. Vyprávění zachycuje vtipně i s nadsázkou život předškoláků a jejich nápady, nad nimiž dospělým zůstává rozum stát.
Zwach, I.: Obojživelníci a plazi České republiky. Encyklopedický přehled a určovací klíče všech druhů obojživelníků a plazů, kteří žijí na našem území.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz   JaRo



Design By Macik