Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Studenti uspěli v mezinárodní soutěži

Na konci března se v Bystřici pod Hostýnem pod záštitou společnosti ŠPINAR – software, s. r. o.,  konal  již 7. ročník prestižní mezinárodní soutěže studentských prací v programu TurboCAD – Studentské projekty 2012/2013. Do této soutěže, jejímž cílem je mimo jiné podpora výuky nových technologií, se tradičně hlásí studenti středních a vysokých škol z České i Slovenské republiky. Letos bylo zasláno celkem 34 projektů z 20 škol, do finále postoupilo 20 z nich.


Střední školu nábytkářskou a obchodní Bystřice pod Hostýnem, která letos oslaví 60 let od svého založení, ve finále soutěže reprezentoval student 4. ročníku oboru Nábytkářská a dřevařská výroba Ondřej Válek a dvojice studentů stejného oboru 3. ročníku – Dominik Bajer a Martin Chabiča. Všichni tři si v silné konkurenci dalších téměř 20 finalistů a finalistek vedli velmi dobře. Ondřej Válek obsadil krásné 4. místo a Dominik Bajer a Martin Chabiča v hlavní soutěžní kategorii dokonce stanuli „na bedně“ – na 2. stupni, a navíc za svůj projekt Ideal Coffee – Zařízení kavárny získali Cenu médií. Tím navázali na úspěch SŠNO Bystřice pod Hostýnem z předchozích let, protože studenti této školy již několikrát zvítězili, a bezpochyby prokázali, že se neztratí ani v konkurenci vysokoškolských studentů.


Škola navíc převzala pro letošní rok pořadatelskou valašku a pro porotu, soutěžící i doprovodné osoby zajistila nejen adekvátní zázemí, ale i zajímavý program. Účastníci si mohli prohlédnout provoz světoznámé továrny ohýbaného nábytku firmy TON, a. s., podnikovou prodejnu v Thonetově vile i turistické zajímavosti v okolí. I ti, kteří v Bystřici nebyli zdaleka poprvé, se rádi zúčastnili výletu na Sv. Hostýn, prošli si Jurkovičovu křížovou cestu a před zpáteční cestou shlédli na malebné městečko z rozhledny.

Mgr. Věra Kosmáková



Design By Macik