Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Pod modrou oblohou – malování na počítači

Základní škola  Bratrství Čechů a Slováků se spolu s dalšími 191 školami v ČR zúčastnila  8. ročníku mezinárodní výtvarné soutěže „Pod modrou oblohou“, která propojuje výtvarnou výchovu a práci s počítačem. Zúčastněné školy zaslaly více než 2 000 výtvarných prací vytvořených v programu Malování. Porota rozhodla udělit zvláštní cenu naší Šárce Růdlové  v kategorii 6.–7. ročník a v mladší kategorii pochvalu Ivaně Stočkové. Obě žákyně se zúčastnily slavnostního vyhodnocení. Michalu Fraňkovi se podařilo dostat mezi 150 nejlepších výtvarných prací a jeho obrázek je vystaven ve veřejných prostorách v Moravské Třebové.


Slavnostní vyhodnocení soutěže s předáním cen se konalo 3. května 2013 ve dvoraně Muzea  v  Moravské Třebové pod záštitou náměstkyně hejtmana Pardubického kraje Ing. Jany Pernicové a za osobní podpory našeho prvního kosmonauta, nyní europoslance Ing. Vladimíra Remka. Školního kola se zúčastnilo 80 žáků 5.–6. ročníku, vybrané práce jsou vystaveny na stránkách školy.

Fotografie VLNA

Fotografie VLNA Karly Sloukové, žákyně 9. B třídy Základní školy Bratrství, byla vybrána do finále celorepublikové soutěže PHOTOCONTEST, která se konala pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Soutěže se zúčastnilo celkem 489 žáků základních a středních škol s 1 371 fotografiemi ve třech tématických celcích – „Vysoké a ještě vyšší“, „Experiment“ a „Škola je nám v patách“.
Vyhlášení a slavnostní předání cen se uskutečnilo na začátku května v Brožíkově síni Staroměstské radnice v Praze. Výstava vítězných a finálových fotografií soutěže byla zahájena dnem vyhlášení výsledků a  probíhala do 26. května 2013 v Křížové chodbě a Rytířském sále Staroměstské radnice. Odměnou pro finalisty bude zveřejnění jejich úspěšných fotografií v červnovém čísle odborného časopisu FotoVideo.

Jitka Goczolová a Zuzana Horyanská



Design By Macik