Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Most z Mlýnské rozšíří lávka pro pěší a cyklisty

Cílem stavby  „Lávka Mlýnská“ je odklonění cyklistů a chodců z frekventované komunikace II/150 v ulici Holešovská a z šířkově nevyhovujícího mostu z ul. Holešovské na ul. Mlýnskou. Navrhované řešení zajistí větší  bezpečnost všech účastníků silničního provozu v daném úseku a také se významně zvýší přehlednost a plynulost dopravy. Lávka pro pěší a cyklisty eliminuje bariéry a bude napraveno nevyhovující řešení dopravních tras.

V projektu je zahrnuta výstavba nové smíšené stezky pro pěší a cyklisty vedoucí od centrálního autobusového nádraží, ulicí Holešovskou do ulice Mlýnské. Vodní tok Bystřička bude překlenut novou dřevěnou lávkou širokou  3 m, společnou pro chodce a cyklisty. Tato akce nabízí zásadní vylepšení průchodnosti problematickou lokalitou města, a to vymezení vlastního bezpečného dopravního koridoru pro nemotorovou dopravu – cyklistickou a pěší.

Na tuto stavbu jsme požádali o poskytnutí dotace  Státní fond dopravní infrastruktury v rámci programu „Výstavba a údržba cyklostezek pro rok 2010“.

Předpokládané výdaje jsou následující:
- celkové náklady stavby                         2 620 954 Kč
z toho : příspěvek SFDI                           1 965 715 Kč
            vlastní zdroje města                       655 239  Kč
Pokud bude naše žádost schválena a město obdrží dotaci ze SFDI, bude se stavět v letošním roce.
                                     

Zd. Šrom


Fotografie


Design By Macik