Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny - nové knihy zakoupené v březnu

Beletrie

Fousek, J.: Myšlenky nahlas.  Prostřednictví fejetonů se vrací autor do dětství a do rodného Kladna. Přes laskavou nadsázku nepostrádají kritický pohled na to, co nám předkládají mocní.
Neff, V.: Bůh zbytečnosti. Osudy hrdinů tohoto psychologického románu budeme sledovat s napětím a sympatiemi, bez ohledu na jejich charakter.
Pehe, J.: Tři tváře anděla. Dramatické osudy tří generací jedné rodiny s českými, židovskými a německými kořeny se v románu prolínají s klíčovými událostmi 20. století.
Vitouš, O.: Loď Ahój aneb Svéráz národního vodáctví. Kniha udělá radost čtenářům, kteří nečekají žádná velká dramata. Hlavní hrdinové prostě jedou na vodu a výborně se baví. Román je také vášnivou polemikou mezi rozumem a citem.
Zafón, C. R.: Andělská hra. Příběh mladého novináře se odehrává v srdci Barcelony první poloviny 20. století. Poutavá variace na faustovský motiv o pokušení a touze po nesmrtelnosti  volně navazuje na předchozí titul Stín větru, díky němuž se tvůrce stal nejčtenějším španělsky píšícím autorem.

Naučná literatura

Bareš, L.: Dějiny Egypta. Je to jedna z  nejdelších souvislých historií ze všech zemí světa. Od počátků lidské aktivity na území Egypta až po mocenské struktury a hospodářský vývoj současnosti.
Bouzek,J.: Keltové českých zemí v evropském kontextu. Na keltskou kapitolu našich dějin lze nahlížet z více stran. V době keltománie na jedné straně a negace jakýchkoli keltských tradic na straně druhé, se autor snaží o střízlivý pohled a přispívá  k  pochopení naší minulosti.
Jirák, J.: Masová média. Publikace nabízí ucelený a podrobný výklad přístupů k osvětlení role médií v moderní společnosti. Výkladový charakter ji činí dostupnou a otevřenou každému, kdo má zájem o zvyšování úrovně mediální gramotnosti a rozvoj mediální výchovy.
Koukolová-Pallotti, L.:  Všechny chutě severní Indie. Autorka je výborná a vtipná vypravěčka, všímavá a předsudků prostá cestovatelka. Kniha zaujme zájemce o kulturu,  historii i duchovní hodnoty, stejně také milovníky dobrodružství
Větvička,V.: Mahagon, měsíček a špenát. Exotické rostliny v našem životě. Kdy a jak k nám přišly rostliny, které považujeme za naše domácí.Knihy pro děti
Brzáková, P.: Helinda a Klekánice. Polednici zná kdekdo, ale o Klekánici se toho ví jen málo. Holčička Helinda, která zůstala nechtě dlouho venku, prožije dobrodružství, které odhalí mnohá tajemství.
Dickson, L.: Detektivní kancelář Ája a Ben. Když se v Hafanově rozšíří únosy psů, jsou psí detektivové u toho. Můžete jim pomoci rozřešit zločin. V knize najdete skutečné pátrací metody, které používají detektivové.
Foltin, K.: Sbohem, základko! Rok našlapaný událostmi, radostmi, smutky i bláznivými úlety jedné deváťačky.
Kaletová, L.: Strašidla na Silverštejně. Anička s Filipem poznali chlapíka starého šest set let, seznámili se s duchy, bojovali s ohněm, vodou a zlobou a  málem je to stálo život. Kdo tomu nevěří, nechť čte tuto knihu.
Dvořáček, P.: Rytíři. Historie od Římanů po současné historické slavnosti a virtuální fantasy.
           

STR.



Design By Macik