Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Chovatelská přehlídka trofejí bude letos v Bystřici

Tato akce se čtyřicetiletou tradicí se letos ve dnech 16. 18. dubna  uskuteční na bystřickém zámku, pořadatelských povinností se za spolupráce Okresního mysliveckého spolku Kroměříž ujalo myslivecké sdružení Rusava.

 

K vidění bude celkem 631 srnčích, 84 daňčích a 30 jeleních trofejí, dále pak trofeje šelem a několika muflonů. Všechny zde vystavované trofeje byly uloveny v loňském roce v našem okrese. Výstavu lze zhlédnout zdarma. Za poplatek 50 Kč však návštěvník dostane katalog se jmény střelců vystavovaných exponátů, uvedením věku zvěře a se zhodnocením správnosti či nesprávnosti odejmutí daného kusu z přírody.
Celou akci doprovodí trubačské uskupení Pražské trio, k jídlu se budou podávat zvěřinové speciality a jako doprovod tradičně přijedou prodejci nabízející vybavení do přírody, vábničky na zvěř a obrazy s loveckou tématikou. Program je určen nejen odborné, ale i široké veřejnosti s důrazem na ekologickou výchovu a funkci člověka – myslivce v kulturní  krajině.

Tímto srdečně zveme všechny občany, aby zhlédli výsledky, často okem laika neviditelné, práce myslivců ve volné krajině. 
                                                                                                                                            

LuK


Fotografie


Design By Macik