Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Východní Morava připravila pro novou turistickou sezonu řadu novinek

Turistická oblast Východní Morava se prostřednictvím zlínské Centrály cestovního ruchu Východní Moravy letos představila a ještě představí  na osmi domácích a čtrnácti vybraných zahraničních veletrzích. Nejvíce zájemců o náš region (podle přímých ukazatelů počtu ubytovaných hostů především v lázeňském sektoru) přijíždí z  východní části Německa (Drážďany, Lipsko), ale také z Polska, Slovenska,  Rakouska, Maďarska, Ruska či Itálie a Nizozemí. Lidé nejčastěji navštěvují lázně Luhačovice a památky, mezi nimiž dominuje Arcibiskupský zámek a zahrady v Kroměříži zapsané na seznamu UNESCO a rožnovský skanzen. Čím dál větší zájem je o cykloturistiku a pěší turistiku po regionu, návštěvníky lákají i tradiční řemesla a gastronomie. Přijíždí množství rodin s dětmi.


Centrála cestovního ruchu Východní Moravy se letos pouští do realizace projektu Moravská jantarová stezka II., který je zaměřen na přilákání turistů z Německa, Rakouska a Itálie. V rámci propagace v tuzemsku opět proběhnou akce nazvané IC Tour, které centrála pořádá ve spolupráci s informačními centry celého regionu a také s tím bystřickým. Tyto prezentace spojují přímý kontakt s lidmi a ochutnávky vín a regionálních specialit a letos by se měly uskutečnit  v 30 dalších městech. Během roku bude centrála na území kraje pořádat několik propagačních cest pro domácí i zahraniční novináře a cestovní kanceláře, vybrané akce a cíle bude propagovat kampaněmi v rádiích, na billboardech a v médiích a letos poprvé vstoupí  i do televizní reklamy. V  dubnu prostřednictvím  Czechtourismu zavítá do turistické oblasti Východní Morava  velmi početná skupina zahraničních novinářů, kteří budou poznávat krásy především Kroměříže, Zlínska, Luhačovicka či Buchlovic.


Pro rok 2010 připravila zlínská Centrála cestovního ruchu Východní Moravy několik nových akcí. Mezi nejvýznamnější patří  Valašská Bike Tour, která nabídne putování po neznačených či málo známých trasách Valašska s průvodcem a možností zapůjčení veškerého vybavení. Další zásadní novinkou je otevření páteřní cyklostezky kolem Baťova kanálu, která umožní ideální spojení cykloturistiky s plavbami. Centrála se bude podílet také na uvedení Hostýnské běžecké magistrály do letního provozu. Mimořádný potenciál je v další nové Cyklostezce Bečva, která se vine údolím Rožnovské a Vsetínské Bečvy a svou kvalitou uspokojí i ty nejnáročnější klienty. Milovníci výtvarného umění ocení mimo jiné dvě lahůdky – Muzeum Kroměřížska představí díla Salvatora Dalího a zámek v Holešově chystá výstavu Alfonse Muchy. Mnohé hrady, zámky a muzea plánují nové atraktivní programy včetně Valašského muzea v přírodě Rožnov pod Radhoštěm, které letos slaví 85 let otevření. Řadu návštěvníků pak určitě přiláká také 50. mezinárodní festival filmů pro děti a mládež na začátku června ve Zlíně a srpnová 40. Barum Czech Rally Zlín. V letošní sezoně  bude Východní Morava intenzívně propagovat oblast Bílých Karpat. Připravuje k tomu zvláštní produkt na svém webu www.vychodni-morava.cz nazvaný Léto v Bílých Karpatech.
Bude-li kdy konec zimy, máme se na co těšit.
            

msch



Design By Macik