Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Podpořte Okrašlovací a zábavní spolek

Vážení příznivci, Okrašlovací a zábavní spolek (OZS) Bystřice pod Hostýnem letos uspořádal řadu akcí, které v souhrnu navštívily stovky z vás. Někteří si vypili kávu v Kavárně Potmě, jiní nakoupili na Jarním bazárku a podpořili tak činnost Klokánka, další se podivovali nad tím, co vše lze vystavit ve Výloze, někteří si poslechli čtení a popovídali si se spisovateli Ivanou Myškovou a Petrem Šabachem, desítky lidí se na své okolí podívalo jinýma očima během Dne architektury. Pro rodiny s dětmi uspořádalo desítky akcí rodinné centrum Knoflík, na naše pozvání zahráli dětem loutkoherci z Holešova (Hvízd) a Kroměříže (Říše loutek).


Chceme poděkovat všem lidem, kteří nezůstali doma a přišli se podívat, poslechnout si, projít se, ochutnat, nakoupit, zažít. Vaše účast nás přesvědčuje o tom, že má smysl snažit se přinášet do Bystřice nové akce. Všechny zmiňované akce vznikly přičiněním deseti lidí, pro které je důležité pokusit se změnit atmosféru v Bystřici, oživit kulturní dění ve městě a nebo se nahlas vyjádřit k věcem, které by mohly zlepšit život místních. Na zmiňovaných akcích nevyděláváme – většinu z nich dotujeme z vlastních kapes, snažíme se náklady pokrýt z dobrovolných příspěvků, prodeje občerstvení. V omezené míře využíváme městských grantů – nápady totiž přicházejí i jindy než nabídky dotací a někdy je lépe realizovat nápad dřív, než vyprchá prvotní nadšení.  


V minulém roce jsme dokázali, že zajímavou událost lze vytvořit i s využitím menších finančních prostředků. Za dva tři tisíce lze udělat pouliční galerii, uspořádat autorské čtení, otevřít na dva dny kavárnu, kde si na chvíli vyzkoušíte život nevidomého. Za pár stovek lze uspořádat výstavu nebo vás provést po architektonicky zajímavých zákoutích města. I tyto malé částky ale v součtu něco znamenají.


Každá akce něco stojí a domníváme se, že do budoucna nelze spoléhat jen na jeden zdroj financí – ať už městské granty, výnosy z občerstvení nebo vlastní prostředky. Pokud se vám tedy naše snahy zamlouvají, podpořte činnost Okrašlovacího a zábavního spolku (bližší informace na www.ozs.cz). I stokoruna pomůže! Na našem transparentním účtu můžete sledovat, k čemu vaše peníze využíváme.


Nápadů máme i pro příští rok dostatek. Pokud se chcete zapojit aktivně do jejich realizace, staňte se i vy našimi členy.
OZS



Design By Macik