Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Házená

17. 10. Olomouc – Bystřice pod Hostýnem, muži 28:25 (11:14)
Slibně rozehraný zápas. Později se začaly kupit technické chyby a skóre se dál nezvyšovalo. Domácí tým cítil šanci upravit výsledek ve svůj prospěch. Začali naše útoky přerušovat a výsledek byl korunován úspěchem. V závěru utkání získali domácí tříbrankový náskok. Zbytečná prohra. Sestava a branky: Janků, Krupa – Gabriž 2, Juránek, Tiller J. 1, Janovský, Hradil 6, Tiller R. 3, Hub 2, Zbranek 6, Salvet 1, Ryška, Kovařík 6.
17. 10. Olomouc – Bystřice pod Hostýnem, mladší dorost 27:22 (17:13)

Hodně těžké utkání odehráli naši dorostenci na půdě silného celku. Bohužel se nedařilo klíčovým hráčům. Výrazně se prosadili jen Matyska a Kaňa. Celý tým bojoval, ale na domácí to nestačilo. Sestava a branky: Šimek, Šnajdr – Kaňa 7, Matyska 7, Cápík 4, Stejskal, Hubík, Vičan  po 1 brance, Chadim, Horák, Šnajdr V. Trenér: Z. Kroupa.
18. 10. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci – Valašské Meziříčí 7:11 (5:8) Do zápasu vstoupili žáci druhé skupiny posíleni o žáky ze skupiny první. Ale ani ti nedokázali přehrát obranu soupeře, a poločas tak prohráli. Do druhé půli vstoupili s odhodláním otočit zápas ve svůj prospěch. Ale tři technické chyby na začátku poločasu je srazily. Trenér Müller měl přesto ze svých začínajících svěřenců radost a pochválil je  za bojovnost. Sestava a branky: Pálka – Popelík 2, Matela 2, Navrátil 2, Miškay 1, Darebník, Žůrková, Grygarová, Ticháková, Holintová, Barešová, Horák a Zapletalová. Velmi překvapila všechna děvčata.

25. 10. Bystřice pod Hostýnem, mladší dorost – Litovel 22:31 (14: 18)
Začátek našim dorostencům utekl, pak ale zabrali a snížili na rozdíl dvou branek. Hosté do poločasu ještě přidali dva góly, což znamenalo čtyřbrankový poločasový výsledek. Začátek druhé půlky patřil našim, ale závěr opět hostujícímu týmu. Nejvíce branek: Matyska 6, Hubík a Kaňa po 5.
25. 10. Bystřice pod Hostýnem, muži – Nové Veselí 30:30 (17:15)
Výborný zápas na úrovni extraligy. Hostům vyšel začátek, ale domácí to nezlomilo a výsledek do poločasu otočili ve svůj prospěch. Ve druhém poločase hrála obě mužstva rychlou kombinační házenou, nechyběla bojovnost a cílevědomost. Domácí si udržovali dvoubrankové vedení, které ale v posledních vteřinách zápasu hosté srovnali. V závěru jsme ještě obdrželi ČK. Zatím nejlepší výkon sezony. Nejvíce branek: Tiller J. 9, Zbranek 7, Kovařík 6. Trenér: M. Žůrek.
25. 10. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci A – Zlín A, dívky 14:34 (7:12)
Jasně lepší děvčata ze Zlína v čele s nejlepší střelkyní vévodí tabulce své soutěže. Naši žáci se ale drželi a podali velmi dobrý výkon, hlavně v prvním poločase. V druhé části hry už nastavené tempo neudrželi, ale i tak byli s předvedenou hrou trenéři spokojeni. První branku v dresu mladších žáků vstřelila Grygarová.

1. 11. Uherské Hradiště, chlapci – Bystřice pod Hostýnem, žáci A 26:7 (13:7)
První poločas byl ve znamení rychlé házené s individuálními útoky na vysunutou obranu. Částečně se dařilo zastavovat útoky soupeře. Výborný poločas odehráli Heryán a Matela. Druhý poločas byl ale pravým opakem prvního, a nedařilo se nic. Soupeř ještě více zpevnil obranu, a nám se nedařilo naše šance proměňovat.
1. 11. Rožnov pod Radhoštěm, chlapci – Bystřice pod Hostýnem, žáci B 18:12 (9:6) S oslabenou sestavou bylo utkání vyrovnané, rozdíl ve výsledku byl zapříčiněn technickými chybami na naší straně.  V obraně se dařilo Matelovi a Horákovi.
1. 11. Prostějov – Bystřice pod Hostýnem, muži 23:32 (11:15)
Odehráli jsme na půdě druholigového soupeře 3. kolo Českého poháru, do pole jsme šli v sedmi lidech. Od začátku zápasu se nám dařilo a skóre se postupně navyšovalo. Kdybychom dali čtyři trháky, bylo by skóre vyšší. Pochvala pro všechny hráče. Výborný výkon podal v brance Janků, Gabriž  skvěle pozičně. Branky: Tiller J. 7, Hub a Ryška po 5, Gabriž 4, Janovský 3, Tiller R. 2.

5. 11. V repre-přestávce v rámci přípravy jsme si zahráli přátelské utkání s extraligovým Zlínem na domácí palubovce. Vyhráli jsme o gól a příjemně překvapili předvedeným výkonem. Toto utkání jsme pojali jako generálku na nadcházející náročné dvojutkání v Plzni a v Jičíně. Současně jsme se také dozvěděli, že naším soupeřem pro 4. kolo Českého poháru.   bude extraligový celek Baníku Karviná. Pokusíme se atraktivního soupeře potrápit svým výkonem.

14. 11. Tatran Bohunice, mladší dorost – Bystřice pod Hostýnem, mladší dorost 41:35 (20:17)
V utkání bohatém na góly nakonec dominovali domácí hráči, kteří každou půli vyhráli o tři branky. Excelentní střelecký part předvedl hostující Matyska – se 17 trefami byl nejlepším střelcem zápasu. I přes snahu a bojovnost odjíždí Bystřice s prohrou. Sestava a branky: Šimek, Šnajdr D. – Matyska 17/1, Kaňa 8, Hubík 5, Vičan 5, Chadim, Horák Stejskal, Šnajdr V. Navrátil.


15. 11. Talent Škoda Plzeň, muži – Bystřice pod Hostýnem, muži 26:27 (11:16)
Po cestovní anabázi vyvolané změnou hracího řasu ze strany domácích nastoupila Bystřice oslabená o Zbranka, R. Tillera a Kovaříka (nehrál pro zranění) proti Plzni posílené o tři extraligové hráče. Vedli jsme od samého začátku. V prvním poločase jsme si vybudovali náskok, ve 24. minutě dokonce 7:15, který domácí stihli ještě stáhnout na 11:16. Ve druhé půli zápasu domácí změnili styl hry a za vydatné podpory osmého hráče na hřišti ve žlutém dresu začali náskok hostí snižovat. Proti však byl náš brankář Janků. Chytil vymyšlenou sedmičku, tři střely bezprostředně po sobě a ničil domácí psychicky.
Střelecký koncert předvedl Jiří Tiller, se 13 zásahy se stal nejlepším střelcem utkání. Sestava a branky: Janků, Krupa – Tiller J. 13, Doležel 5/1, Hradil 3, Hub 2, Salvet 2, Janovský 1, Ryška 1, Gabriž, Juránek, Kovařík.

Alice Ottová



Design By Macik