Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Jak úspěšný byl rok 2015 pro členy SPCCH

Tak jako každý rok přichází čas shrnout výsledky činnosti naší základní organizace Sdružení postižených civilizačními chorobami. Výbor se snažil zapracovat do svého plánu akce, které budou ku prospěchu našim členům jak po stránce zdravotní, tak i společenské a kulturní. Množství a složení akcí závisí na finančních možnostech organizace, a hlavně na množství finančních sponzorských darů, které jsou po členských příspěvcích druhým nejdůležitějším zdrojem prostředků pro naši činnost.


Ozdravné akce, jako jsou pobyty v lázních, vodoléčebné procedury, plavání, masáže, se snažíme organizovat tak, aby místa jejich konání byla co nejblíž našeho města a co nejvíc se minimalizovaly náklady na dopravu. Pobyty jsou našim členům hrazeny z prostředků ZO. Členové si hradí jen vstupné na jednotlivé akce. Kulturní akce, které naši členové navštěvují na vlastní náklady, se snažíme organizovat tak, aby byly obsahově co nejzajímavější, doplňujeme je o akce, které jim přinesou co nejvíc příjemných zážitků v kruhu přátel a známých. Nejčastěji jsou to posezení ve sklípku při vínečku nebo návštěvy zařízení s dobrým jídlem, spojené s vystoupením oblíbených zpěváků. Jedenkrát ročně pořádáme přátelské posezení spojené s vystoupením učitelů a žáků Základní umělecké školy Bystřice pod Hostýnem. Doplňujeme ho bohatou tombolou. Jedenkrát do roka se koná členská schůze organizace, na níž jsou členové obeznámeni s výsledky hospodaření naší ZO a plánovanými akcemi na celý rok. Na tuto akci zveme hosty – zástupce nadřízených orgánů a také členy zastupitelstva našeho města, aby byli obeznámeni s činností naší ZO a čerpáním finančních prostředků, které nám poskytují.


Nezapomínáme ani na naše jubilanty. Jednotliví členové výboru je navštěvují s přáním a hodnotným dárkovým balíčkem.
Začátkem listopadu 2015 se značná část našich členů zúčastnila koncertu souboru Lanžhoťanka se sólisty manžely Osičkovými, známými z častého účinkování v TV Šlágr. Z této akce, pořádané odborem kultury MěÚ si odnesli nezapomenutelné zážitky. Zaposlouchali se do krásných písniček a s chutí si při nich zatančili. Děkujeme městu Bystřice pod Hostýnem, že nezapomíná na své seniory a snaží se zařadit do svého programu i akce lahodící srdíčkům naší věkové kategorie. Členové našeho svazu měli možnost se v rámci kulturních zájezdů na jižní Moravu několikrát zúčastnit setkání s manželi Osičkovými v Lanžhotě, v jejich stylové restauraci U Bartošů. Vždy s nimi prožili krásné zážitky při dobrém jídle, vínečku a krásném zpěvu. Myslíme si, že kdyby se město rozhodlo je někdy znovu pozvat, určitě by splnilo přání mnoha svých obyvatel.


Místní ZO Sdružení postižených civilizačními chorobami může pečovat o své členy zejména díky laskavým sponzorům – MěÚ Bystřice pod Hostýnem, obecním úřadům Podhradní Lhota, Rajnochovice, Chvalčov a místním firmám. Je potřeba vyzvednout i práci celého 11členného výboru ZO, který svým zodpovědným přístupem k plnění úkolů velkou mírou přispívá k hladkému chodu naší ZO. Daří se stabilizovat naši členskou základnu, což není jednoduché, protože věkový průměr našich členů je značně vysoký. Hojná účast členů na společenských akcích a jejich spokojenost je vizitkou dobré práce naší organizace.


Chtěli bychom i letos oslovit občany našeho města a celého Podhostýnského regionu a přiblížit jim naši činnost. Pokud projeví zájem, umožníme jim vstup do naší organizace. Usilujeme o to, aby se všem našim členům dostalo dobré zdravotní péče, společenského uznání a uplatnění i v jejich pokročilém věku.

Milan Buday, ZO SPCCHb Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik