Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Hledáme tříkrálové koledníky

Každoroční Tříkrálová sbírka se stala již tradicí a jinak tomu nebude ani začátkem ledna 2016. Ve dnech 1. až 14. ledna budete moci po celé ČR potkat tříkrálové koledníčky. V přestrojení za tři bájné mudrce Kašpara, Melichara a Baltazara budou v návaznosti na starou lidovou tradici koledovat, někde dům od domu, jinde v ulicích, záleží na místních zvyklostech. Za koledu jim lidé mohou do zapečetěných kasiček vhodit finanční příspěvek, který půjde na dobrou věc.


Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v  tísni a jiným potřebným skupinám lidí, a to především v regionech, kde se sbírka koná. Každoroční úspěch této akce je výsledkem ochoty velkého množství dobrovolníků, kteří se sbírkou pomáhají a bez kterých by se sbírka vůbec nemohla uskutečnit. A protože dobrovolníků nikdy není dost, také Oblastní charita Bystřice pod Hostýnem hledá ty, kteří by s koledováním v Bystřici pod Hostýnem pomohli. Pokud byste se chtěli také zapojit a s Tříkrálovou sbírkou nám pomoci, neváhejte nás kontaktovat. Hledáme malé koledníčky, ale i rodiče a ostatní dospělé, kteří by je jako vedoucí skupinek doprovázeli.

Jak nás můžete kontaktovat? Osobně na adrese: Oblastní charita Bystřice pod Hostýnem, ul. 6. května 1612. Telefonicky: 777 763 781 nebo 725 455 468.
E-mailem: helena.janovska@bystriceph.charita.cz

Těšíme se na spolupráci! Více informací o Tříkrálové sbírce najdete na oficiálních webových stránkách http://www.trikralovasbirka.cz/.

Mgr. Helena Janovská, OCH Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik