Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

Mílovými kroky se blíží vánoční svátky, či dokonce vánoční prázdniny. Vánoce jako takové provází shon, pečení, uklízení, shánění dárků, ale nás knihomoly nic nezastaví a čteme stejně. Přes vánoce budu hodně číst (snad) a docela ráda bych věděla, co si plánujete přečíst vy. Možná to bude některá z nových knih, pro kterou si přijdete za námi do knihovny. Tak co třeba…

Beletrie

Bauer, J.: Krvavé léto. Děj historické detektivky se odehrává bezprostředně po olomoucké vraždě posledního přemyslovského krále Václava III., v období plném zvůle, násilí a nejrůznějších kriminálních činů.
Ciprová, O.: Láska a majestát. Román o Elišce Přemyslovně. Příběh o lásce, nenávisti a touze po moci vychází ze skutečných událostí.
Kear, N. C.: Teď už tě vidím. Podívat se pravdě do očí může být zatraceně těžké, když člověk ztrácí zrak – a právě o tom vypráví tento autobiografický román.
Nepil, F.: Vánoce mám rád. Vánoční fejetony známé z rozhlasových Dobrých jiter, vánoční pohádky z pohádkových knížek a další vánoční příběhy plné autorovy nezaměnitelné poetiky.
Pitre, M.: Pravidlo pěti a pětadvaceti metrů. Román mapuje osudy mariňáků, kteří slouží v Iráku jako členové ženijní čety.

Naučná literatura

Berka, Š.: Elektrotechnická schémata a zapojení v praxi. V knize naleznete zapojení základních elektrických obvodů. Kniha je unikátní hlavně svou přehledností.
Boudník, J.: České ženy bez hranic. Profily dvanácti výjimečných českých žen, které musely opustit rodnou zemi, aby mohly naplno rozvinout svůj talent.
Jonáš, J.: Tvoje strava je tvůj osud. Kniha nabízí poznání příčin, souvislostí a důsledků a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem.
Liška, V.: Hrůzné události II. světové války v českých zemích. Kniha je připomínkou mnoha odvážných lidí, kteří se dokázali postavit nacistickému zlu i za cenu ohrožení či ztráty vlastního života.
Naše koledy. Ty nejoblíbenější české vánoční koledy, známé i méně známé, s půvabnými ilustracemi Marie Fischerové-Kvěchové a s jednoduchým notovým zápisem.
Soukupová, H.: Svatá Anežka Česká. Nový životopis světice a patronky českého národa přináší souhrnný pohled na Anežčin život, dílo a spiritualitu.

Knihy pro děti

Eislerová, J.: Dějiny českých zemí pro děti. Přelomové události z naší historie vysvětleny jednoduše poutavě a srozumitelně, aby jim snadno porozuměly i malé děti.
Goldflam, A.: O nepotřebných věcech a lidech. Oblíbený autor originálních pohádkových příběhů přichází se 14 novými pohádkami, plnými svérázné poetiky a neotřelých nápadů.
Guiness world records 2016. Vedle oblíbených rekordů zde najdete i mnoho nových témat, např. vodopády, dvojčata, aplikace, blesky, manga, archeologie, bezpilotní letouny, piráti a další…
Kastnerová, A.: O nevyřáděném dědečkovi. V této knížce pro děti bez dětí je plno legrace a dobrodružství.
Kinsella, S.: Andrey se vrací. Úžasný příběh ze života jedné rodiny – smutný i překvapivě veselý, inspirativní a plný romantiky.
Krátký, R.: Bubáci. Svérázná a vtipná encyklopedie strašidel přivádí před oči strašidla, přízraky a další roztodivná stvoření, která se zrodila v lidské fantazii.
Žáček, J.: Ezopovy bajky. Převyprávění Ezopových bajek od Jiřího Žáčka s ilustracemi Adolfa Borna – to jsou moudré a vtipné příběhy o životě, které se nám zapíší do paměti.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz.     JaRo 

POHODOVÉ VÁNOCE VÁM PŘEJÍ VAŠE KNIHOVNICE.



Design By Macik