Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Město přidělilo dotace na sociální služby

Zastupitelstvo města rozhodlo na svém březnovém zasedání o přidělení dotací poskytovatelům sociálních služeb na služby využívané občany Bystřice pod Hostýnem a dalších obcí patřících do správního obvodu Bystřice pod Hostýnem jako obce s rozšířenou působností. Dotaci přiznalo sedmi žadatelům. Jimi zajišťované sociální služby jsou v souladu se Střednědobým plánem rozvoje sociálních služeb Zlínského kraje a v souladu se Střednědobým plánem rozvoje sociálních služeb ORP Bystřice pod Hostýnem na období 2013–2016.


Dotaci ve výši 2.100.000 Kč poskytne město místnímu Centru pro seniory Zahrada, o. p. s., na úhradu nákladů spojených se zajištěním jeho základních činností dle zákona o sociálních službách. Částkou 950.000 Kč přispěje ze svého rozpočtu Oblastní charitě Bystřice pod Hostýnem na úhradu nákladů spojených v letošním roce s provozem Osobní asistenční služby, Charitní pečovatelské služby a Denního stacionáře pro seniory Chvalčov. Azylový dům pro ženy a matky s dětmi, o. p. s., Vsetín získá od města 150.000 Kč na provoz terénní asistenční služby v Bystřici pod Hostýnem. Odborné sociální poradenství (dluhová problematika, ochrana spotřebitele, správní a soudní řízení, rodinné a mezilidské vztahy) nabízí v Bystřici pod Hostýnem Vzdělávací a komunitní centrum Integra Vsetín, o. p. s., a to všem občanům od 18 let, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci nebo mohou být z jakéhokoli důvodu touto situací ohroženi. Město na provoz poradenské služby letos přispěje částkou 125.000 Kč. Částku 20.000 Kč přiznalo městské zastupitelstvo Charitě Valašské Meziříčí, která poskytovala v roce 2015 sociální služby (Azylový dům pro matky s dětmi, Denní centrum a Terénní služba Domino) některým občanům našeho města. Hlavním posláním Kontaktního centra Plus Oblastní charity Kroměříž je ochrana uživatelů drog i osob, které drogy neužívají, před zdravotními a sociálními dopady tohoto negativního jevu. V Bystřici pod Hostýnem vykonává centrum terénní službu. Na částečnou úhradu nákladů spojených s výkonem této práce jí město přispěje částkou 55.000 Kč. Celkem 12.000 Kč letos získají z rozhodnutí Zastupitelstva města Bystřice pod Hostýnem Sociální služby Uherské Hradiště, p. o., na zajištění provozu Domova pro osoby se zdravotním postižením Javorník a Denního stacionáře ve Chvalčově.


Financování sociálních služeb je ze své povahy vícezdrojové a jedním ze zdrojů je také finanční podpora územně samosprávných celků. Se všemi žadateli bude uzavřena veřejnoprávní smlouva, jejímž předmětem je poskytnutí dotace.

-red-



Design By Macik