Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



ZPRÁVIČKY ZE VČELÍNA

O hostýnskou píšťaličku
Dne 16. března pořádalo SVČ Včelín ve spolupráci se ZUŠ v Bystřici pod Hostýnem již 22. ročník soutěže ve zpěvu valašských lidových písní O HOSTÝNSKOU PÍŠŤALIČKU. Zpěváčci ze základních škol soutěžili ve třech kategoriích a předvedli vynikající výkony. V první kategorii si  3. místo vyzpíval Filip Navrátil ze ZŠ Bratrství, 2. místo obsadila Viktorie Plášková také z Bratrství a 1. místo vybojovala Sofie Červenková z 1. ZŠ Holešov. Ve druhé, nejvíce obsazené kategorii změřili své síly žáci 4. až 6. tříd. O bronzovou příčku se podělila Monika Ponížilová z 1. ZŠ Holešov s Evou Furchovou ze ZŠ Kostelec, stříbro porota udělila Jakubu Zemánkovi ze ZŠ Loukov a zlato vybojovala Lucie Adamíková z 1. ZŠ Holešov. V poslední kategorii patřilo 3. místo Barboře Furchové ze ZŠ Kostelec a Jiřímu Vaňkovi ze ZŠ praktické a ZŠ speciální Bystřice pod Hostýnem, 2. místo Haně Koblihové ze ZŠ Bratrství a 1. místo Veronice Rožnovské z 1. ZŠ Holešov. Všem účinkujícím děkujeme za příjemné dopoledne, výhercům gratulujeme a postupujícím držíme palce do regionálního kola, které se uskuteční ve Valašských Kloboukách.

Opět jsme volili nej…vajíčko
I letošní svátky jara jsme na velikonočním jarmarku přivítali soutěží „O nejkrásnější velikonoční vajíčko“. Účastníci jarmarku volili tři nejlepší v kategoriích dětí z mateřských a základních škol a dospělých. V kategorii těch nejmenších se na stupních vítězů umístily děti z MŠ Sokolská (třída Sluníček a Motýlků) a MŠ Chomýž. Vítězem kategorie základních škol se stala třída 3. A ze ZŠ T. G. Masaryka, druhé místo obsadili žáčci 2. C ze ZŠ T. G. Masaryka a na třetím místě skončila třída 5. A ze ZŠ Bratrství Čechů a Slováků. Vítězkou kategorie dospělých se stala Blanka Bělíková, která nám prozradila, že právě ono vítězné soutěžní vajíčko vyráběla quilingovou technikou celý týden. Na druhém místě se umístila Hana Karasová se zajímavou „korálkovo-špendlíkovou“ metodou a třetí místo přidělila veřejnost Marii Vlachynské. Všem soutěžícím i hlasujícím děkujeme a těšíme se na další pestré a tvořivé ročníky.

Pozvánka na jarní slavnost s probouzením broučků
Zveme všechny děti a jejich rodiče na jarní slavnost s probouzením broučků. Tato akce se uskuteční v úterý 19. dubna. Sejdeme se v areálu SVČ Včelín v 16:00 hod. Po probuzení broučků se můžete těšit na doprovodný program se soutěžemi a vystoupením zábavné žonglérské skupiny, která do svého programu zapojí i diváky. Na závěr akce je připraven táborák s opékáním špekáčků z vlastních zásob.
SVČ Včelín



Design By Macik