Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Nejkrásnější poštovní známka minulého roku

Bystřický klub filatelistů po roce opět informuje o nejkrásnějších českých poštovních známkách. V anketě pořádané Českou poštou, časopisem Filatelie a magazínem deníku Právo tentokrát hlasovalo 7 424 osob, aby z dvaačtyřiceti loni vydaných poštovních známek vybrali ty nejkrásnější.


Známkou roku se stala Hlava dívky od H. von Aachena – dcera Maxmiliána, rytce M. Ondráčka. Na druhém místě skončil aršík Evropské sovy autorů L. a J. Knotkových a rytce M. Srby. A líbila se i známka Hrad Rabí – největší zřícenina hradu v ČR, jejímž rytcem je taktéž M. Srba. 


Rytec Miloš Ondráček, který letos oslaví osmdesátiny, tak vytvořil nejkrásnější známku roku již pošesté a vyrovnal v tomto směru svým kolegům Bedřichu Housovi a Václavu Fajtovi, který byl mimo jiné také rytcem známky Sv. Hostýna. 
Činnost Klubu filatelistů Bystřice pod Hostýnem je Svazem českých filatelistů tradičně dobře hodnocena. Klub inicioval v roce 2012 vydání známky ke 100. výročí korunovace sochy Panny Marie svatohostýnské, ale také vydání známky Sv. Hostýna v roce 2004. V letošním roce bude společně se Slovenskou republikou vydána známka k 1 150. výročí příchodu Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu.

A. Mužný



Design By Macik