Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

„Knihy jsou mrtvým materiálem, dokud v nás neožijí,“ napsal Jiří Mahen. Tak neváhejte a rozdýchejte další knihu. Třeba to bude právě některá z novinek ve fondu městské knihovny…

Beletrie
Donoghue, E.: Pokoj. Strhující román o síle dětské nevinnosti a odvahy, nominovaný na Man Booker Prize.
Drobný, M.: Když se ucho utrhne… Poutavé a vtipné vyprávění známého českého zpěváka plné trapasů, pikantností a legrace z českého showbusinessu.
Fojtová, V.: Neviditelná zranění. Neuvěřitelně sugestivní příběh dvou mladých lidí, do jejichž osudu krutě zasáhla válka.
Kor, E. Mozes: Děti, které přežily Mengeleho. Příběh je otřesným příkladem lidské krutosti, ale také dokladem neskutečné odvahy a vůle malé dívky, která se snaží zachránit svou sestru.
Vaňková, L.: Království na prodej. První kniha dvoudílné historické ságy „Jan Lucemburský“ začíná v době, kdy Čechy násilně ztratily posledního přemyslovského krále.

Naučná literatura
Bouguerel, C.: Pleteme na miminka. 35 návrhů oblečků doplňuje dalších 13 nových nápadů, podle kterých lze vyrobit nejrůznější doplňky pro miminko.
David, P.: Dějiny zámků v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Výpravná publikace sleduje vývoj našich zámků od renesančních paláců po romantická historizující sídla 19. století.
Gazárková, D.: Maturita 2016–2017. Kompletní příprava na didaktický test z matematiky ve formě řešených didaktických testů a přípravné sbírky úloh s nápovědou k řešení a s klíčem.
Kratochvíl, M. V.: Objevitelé a dobyvatelé. Napínavé vyprávění hrdinných a neohrožených cestovatelů o dobrodružných objevitelských cestách.
Lang, H.-J.: Jména čísel. Jak se podařilo identifikovat 86 obětí jednoho nacistického zločinu.
Liška, V.: Posvátná místa České republiky. K ojedinělým lokalitám naší vlasti bezesporu patří Říp, Hostýn, Petřín, Svatá Hora u Příbrami. Tato i další místa oplývají tajemstvími a určitě stojí zato se s nimi seznámit podrobněji.

Knihy pro děti
Březinová, I.: Lucka Luciperka. Mikulášský příběh o jedné malé neposlušné prvňačce. Genetická metoda čtení. 
Černý, J.: Obrázky československých dějin. Kniha přibližuje čtenářům novější dějiny naší vlasti – od vzniku republiky v roce 1918 do konce druhé světové války.
Falteisek, L.: Konec bedny a jiné příběhy. Deset humorně laděných příběhů ze školního prostředí. 
Finc, K.: Hotel u zvířátek – Pro lásku štěněte. Roztomilý příběh pro všechny děti, které milují zvířátka, s něžným překvapením na konci příběhu.
Gifford, C.: 10 vůdců, kteří změnili svět. Portréty deseti významných světových politiků, kteří podstatně ovlivnili dějiny 20. století.
Lada, J.: Česká přísloví. Přísloví provázená krátkými objasňujícími texty jsou určena k předčítání dětem od tří let a začínajícím i pokročilejším čtenářům.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz .               JaRo



Design By Macik