Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Novinky v městské knihovně

„Musíme přečíst hodně knih, abychom zjistili, o čem je život, a musíme hodně zažít, abychom přišli na to, že buď špatně žijeme, nebo jsme četli špatné knihy.“ (Zdeňka Ortová)
Tentokrát si můžete ve své knihovně vybrat třeba některou z těchto nových knih:

Krásná literatura
Grmolec, Z.: Pod křídlem anděla. Protagonistou románu je Daniel, který se musí vyrovnávat nejen s těžkým osudem polovičního Žida, ale i se svojí sexuální identitou, pro společnost první poloviny 18. století nepřijatelnou.
May, P.: Útěk. Román o nenaplněných touhách a o rozhodující, ale často ošidné roli přátelství v našich životech.
Messner, R.: Pád nebes. Kniha nejslavnějšího horolezce současnosti se dotýká témat spojených s lidským bytím a základními etickými hodnotami, jako jsou odpovědnost, důvěra a zrada.
Nordland, R.: Milenci. „Romeo a Julie Afghánistánu“, tímto přirovnáním označuje autor příběh afghánské dvojice mladých lidí, kteří riskovali vše, aby mohli být spolu.
Šťastná, B.: Jak jsem sebrala odvahu. Povídková kniha české spisovatelky, novinářky a autorky Šťastného blogu je podaná s lehkostí, upřímností a nadhledem a hledá zábavný návod na stresující běžné životní komplikace.
Whitton, H.: Z pamětí císařova antikváře. Barvitý děj tohoto historického románu se odehrává na pražském dvoře císaře Rudolfa II. na přelomu 16. a 17. stol.

Naučná literatura
Köpp, G.: Proč jsem jen byla dívka? Otřesné svědectví o útěku před Rudou armádou a o dlouho tabuizované kapitole válečného období – zločinu znásilňování žen.
Skalička, M.: Obyčejnej táta. Na pozadí vlastního příběhu ukazuje autor svůj pohled na témata, jako jsou hranice, láska, výchova, otcovství, rodičovství, intimita, sex a sexualita.
Šmejkal, P.: Antropoid. Kniha nás provede po místech výsadku Anthropoid, jehož příslušníci uskutečnili útok na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha.
Turecká, D.: Nalož to – Kujme pi©kle v kuchyni. Kniha vás nadchne 50 prověřenými recepty na ty nejlepší klasiky i nakládaná jídla netradičních chutí!
Vecheta, V.: Moravské vinařské stezky. Publikace vás provede jedenácti hlavními trasami v celkové délce 1 200 km. Poznáte přírodní krásy jednotlivých vinařských podoblastí a seznámíte se s vínem
Vranka, M.: Ztraceni na Everestu. Příběh o jednom obrovském himálajském snu a ještě větší tragédii.

Také něco pro děti
Cenkl, J.: Nebojím se tmy. Tato nádherně ilustrovaná kniha je interaktivní – děti si mohou na každé stránce rozsvítit a hned uvidí, jaké obyčejné předměty ve tmě vypadají strašidelně.
Dahl, R.: Obr Dobr. Příběh mladé dívky a laskavého obra. Spolu se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí.
Selingerová, L.: V trávníku. Zprostředkujte dětem předškolního a mladšího školního věku pohádkovou formou svět hmyzu. Tyto pohádky v dětech probouzí zásady slušného chování a morálky.
Syrovátka, O.: Začínáme číst bajky. Učí se vaše dítě číst? Krátké bajky o zvířátkách jsou to pravé pro začínající čtenáře.
Wattin, D.: Kluk na větvi. Vtipný a lehce potrhlý příběh ve stylu Astrid Lindgrenové a Roalda Dahla o sirotku Johanovi, který se ze všeho nejvíc na světě chce naučit číst.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz.          

JaRo



Design By Macik