Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Zastupitelé kraje se sešli na posledním jednání ve svém funkčním období

V sídle Zlínského kraje se 21. září 2016 naposledy ve volebním období 2012–2016 sešlo Zastupitelstvo Zlínského kraje, nejvyšší volený orgán samosprávy, který vzešel z krajských voleb konaných ve dnech 12. a 13. října 2012. Jedním z krajských zastupitelů byl i starosta města Bystřice pod Hostýnem Zdeněk Pánek.


Posledního zasedání se zúčastnilo 42 členů z celkem 45členného zastupitelstva, tři zastupitelé se omluvili. Zastupitelstvo Zlínského kraje se v letech 2012–2016 na svých zasedáních sešlo třiadvacetkrát a přijalo 815 usnesení.


Předsedové jednotlivých politických klubů i další členové zastupitelstva na závěr poděkovali za možnost pracovat pro občany v nejvyšším voleném orgánu krajské samosprávy a poděkovali také zaměstnancům Krajského úřadu Zlínského kraje za vysoce profesionální servis, který v samosprávné působnosti plní úkoly uložené voleným zastupitelstvem a radou.
Hejtman Stanislav Mišák, který zastupitelstvo řídil nejen v právě uplynulém, ale i v předchozím volebním období, tedy v minulých osmi letech, svým kolegům za práci v zastupitelstvu poděkoval slovy: „Vážím si toho, že jsme se mohli společně přičinit o rozvoj Zlínského kraje a že se tak dělo v konstruktivní atmosféře. Velmi si vážím toho, že jsme se jako lidé k sobě dokázali chovat s úctou. Buďme hrdi na společné dílo a na to, že Zlínský kraj je v mnoha směrech tahoun. Děkuji vám i za protinázory, je důležité, když se lidé umějí vzájemně přít. Stejně důležité však je, aby v krajské politice platila zásada: Nemusí být po mém, ale ať je po našem. Hlavně ať je to dobré a v zájmu občanů Zlínského kraje.“
Další, v pořadí již páté, Zastupitelstvo Zlínského kraje vzejde z voleb 7. a 8. října 2016. 
-red-



Design By Macik